– Για το ΕΚΑΣ μεταφέρεται από την 1η Ιουνίου η εφαρμογή των χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων
– Αυτό σημαίνει πως οι συνταξιούχοι δεν θα κληθούν να το επιστρέψουν αναδρομικά για το πρώτο εξάμηνο του 2016
– Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους που φέρνει μειώσεις
– Με τις νέες τροπολογίες έρχονται διορθώσεις στον λεγόμενο κόφτη και τα κόκκινα δάνεια
Οι τροπολογίες για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα μέτρα κατατέθηκαν απόψε στην Βουλή και ενσωματώνονται σε νομοθετικές κυρώσεις που συζητούνται αύριο στην Ολομέλεια.
Οι ρυθμίσεις αφορούν στο ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια, τα ειδικά μισθολόγια κ.ά. Αναμένεται μετά από εκτενή συζήτηση να ψηφισθούν από την Ολομέλεια.
Σύμφωνα με την τροπολογία για το ΕΚΑΣ τελικά μεταφέρεται από 1η Ιουνίου τα αυστηρώς χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν τίθεται πλέον θέμα επιστροφής αναδρομικών για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.