Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
    dentro th | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: «Γκρεμίστηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Byron
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Καταδιώξαν και συνέλαβαν Ρομά με… 46 κλοπές στο “ενεργητικό” τους / Ξεπέρασε τις 80.000 ευρώ η λεία τους!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Καταδιώξαν και συνέλαβαν Ρομά με… 46 κλοπές στο “ενεργητικό” τους / Ξεπέρασε τις 80.000 ευρώ η λεία τους!

lamianow
Bylamianow
Follow:
Μαρ 3, 2018 @ 8:46
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Στην σύλληψη δύο Ρομά οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από… 46 κλοπές η αξία των οποίων έφτασε τις 84.000 ευρώ προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές μετά την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων. 

Οι δύο Ρομά που φέρεται να ήταν οι “εγκέφαλοι” κυκλώματος που έδρευε στο Πυρί της Θήβας έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η οποία μάλιστα τους κατεδίωξε και τους συνάλαβε χθες το μεσημέρι.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (01-03-2018) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 38 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής σπείρας που ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, είναι αποτέλεσμα άμεσης επέμβασης περιπολούντων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ενώ στις έρευνες και αναζητήσεις, συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.).

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους και συγκεκριμένα δύο 27χρονοι και ένας 25χρονος.

Ειδικότερα, ο 30χρονος και ο 38χρονος, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη, καθώς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να εξέρχονται χθες το μεσημέρι, από οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου είχαν διαπράξει νωρίτερα κλοπή.

Στην ανωτέρω κλοπή συμμετείχαν και οι δύο 27χρονοι συνεργοί τους, εκ των οποίων ο ένας είχε εισέλθει μαζί τους στην προαναφερόμενη οικία, ενώ ο δεύτερος τους ανέμενε πλησίον της οικίας και εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με σκοπό την εξασφάλιση της άμεσης διαφυγής τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες και είχαν αποκρύψει, κατά την διαφυγή τους, σε παρακείμενο της οικίας αγροτεμάχιο, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, μεταλλικός λοστός, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος), τα οποία  βρέθηκαν εντός του οχήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε με μεθοδικότητα από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ορχομενός, Αλίαρτος, Δήλεσι, Κάστρο, Ακραίφνιο, Βάγια, Σκούρτα, Λεύκτρα, Οινόφυτα, Άσκρη, Κόκκινο, Άρμα, Καρυά, Λεοντάρι, Μελισσοχώρι, Σωληνάρι, Ύπατο κ.λ.π.).

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 09-10-2016 έως και χθες (01-03-2018), οι δράστες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην διάπραξη συνολικά (46) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών, ως ακολούθως:

  • (40) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από οικίες,
  • (4) κλοπές από οχήματα,
  • (1) κλοπή από γεωτρήσεις και
  • (1) κλοπή τροχοφόρου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα – χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές κ.λ.π.), κυνηγετικά όπλα, διάφορα εργαλεία, ποσότητα χαλκού, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (84.000) ευρώ.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν:

  • Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (20) ετών, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  • Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για αντίσταση.
  • Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την οποία καλείται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, ήτοι (6) μήνες και (29) ημέρες φυλάκιση, για παραβίαση δικαστικής Απόφασης.
  • (2) Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.
  • Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακριτρίας Λιβαδειάς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή.

Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για την οποία του είχε χορηγηθεί αναβολή εκτέλεσης της ποινής του, η οποία έληξε την 16-01-2018.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

ΚΑΣΤΑΝΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα η υπόθεση των 2 στρατιωτικών
Next Article Τήλος: Συνέλαβαν φυγόποινο Αλβανό μετά από 16 χρόνια!
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
89%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

image 87 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

“Κατεβαίνουν με 500 τρακτέρ” – Νέο μπλόκο αγροτών και στο Κάστρο Βοιωτίας με προαναγγελία κλιμάκωσης μέχρι τον Πειραιά (Aud)

ape plimmires evoia 1.jpg | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΕΥΒΟΙΑ

Εύβοια στο έλεος της κακοκαιρίας – Χωριά θαμμένα στη λάσπη, ποτάμια στα όρια υπερχείλισης και σπίτια πλημμυρισμένα (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης