Το περιβάλλον του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, είπε ότι ο πρώην ιμάμης και ιδρυτής του κινήματος Χιζμέτ καταδικάζει το πραξικόπημα
Μπορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός να είπε μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ωστόσο, λίγη μόνο ώρα αφότου είδε το «φως» της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο αρχηγός των πραξικοπηματιών παραδόθηκε, ο ίδιος εμφανίστηκε αντίθετος με την ιδέα του πραξικοπήματος.
Ομάδα που πρόσκειται στον Γκιουλέν, υποστηρίζει ότι ο πρώην ιμάμης δεν έχει καμία ανάμειξη με την απόπειρα του πραξικοπήματος και πως ο ίδιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη του στρατού στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν στο παρελθόν σύμμαχος του Ερντογάν, αλλά οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013 όταν ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.