Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκαν την Πέμπτη οι δύο γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Στη μία περίπτωση ο 43χρονος πατέρας υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στέλνει το παιδί του σχολείο όμως λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να φοράει μάσκα και να κάνει ρινικό τεστ και οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν το δέχονται.
Στη δεύτερη περίπτωση ο πατέρας υποστήριξε ότι το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο σύμφωνα με το CretaPost.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 500 ημερήσιες μονάδες προς 1 ευρώ η ημέρα, με τριετή αναστολή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και 200 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.