Την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί ο αντίκτυπος του κοροναϊού έστειλε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
«Η πανδημία σβήνει προς Μάρτη – Απρίλη και από το Πάσχα θα μιλάμε με άλλους όρους», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και συνέστησε «υπομονή για να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».
Η αλυσίδα διασποράς, δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων και η διάρκεια επιβάλλουν απόλυτη ετοιμότητα, καθώς ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται, τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ.
Ο κ. Καπράβελος χαρακτήρισε επίτευγμα για τη χώρα «να μην έχουμε επιθετική αύξηση κρουσμάτων και να αποφευχθεί η διάρκεια του κύματος», που όπως είπε, ήταν καταστροφική για τη Θεσσαλονίκη.
Η πίεση στις Μονάδες του «Παπανικολάου», όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι ελεγχόμενη και η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα δεν μεταφράζεται σε αριθμό νοσηλευόμενων, τόνισε επίσης.
Παράλληλα ο κ. Καπράβελος αναφέρθηκε σε νέο κώδικα αξιών αλληλεγγύης, μνημονεύοντας την προσφορά οργάνων από 42χρονη που εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο από εγκεφαλικό.
in.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.