Διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ασφαλιστική εταιρεία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις διατάξεις που αφορούν στους γενικούς όρους, οι οποίοι διαλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης ισόβιας διάρκειας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας τη διαφάνεια στους όρους και στα κριτήρια αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, προκειμένου να επιτρέπεται στον καταναλωτή να ελέγξει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του.
Στόχος είναι η προστασία των καταναλωτών – ασφαλισμένων και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και των οικογενειών τους.
Πηγή: skai.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.