Στο πλαίσιο της συζήτησης ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Νικήτας Κακλαμάνης με παρέμβαση του τόνισε: «Τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό δεν νομίζω ότι υπάρχει πτέρυγα που να μην τον καταδικάζει».
«Υπάρχουν, όμως, κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση» συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν γνωρίζω δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ που να έχει αυτό το εξειδικευμένο κέντρο και αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό. Και αν υπάρχει θα είναι ένα.
Άρα, εάν δεν υπάρχει στον δημόσιο τομέα, όπου βεβαίως καλύπτεται από τη γενική νομοθεσία της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, και πρέπει να πάει στον ιδιωτικό τομέα σε εξειδικευμένο κέντρο, εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το ΕΣΥ ή το αντίστοιχο ταμείο, είναι δώρον άδωρον. Διότι πόσες οικογένειες είναι τόσο πλούσιες για να καλύψουνε μία τέτοια επέμβαση για το παιδί τους; Συνήθως είναι ελάχιστες και αναγκάζονται τα άτομα αυτά να καταφύγουν σε κάτι που ούτε τα ίδια το θέλουν.
Άρα, νομίζω ότι αυτό, μέχρι αύριο, είτε κάποιος ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου είτε ψηφίσει κατά, είναι μία προϋπόθεση που πρέπει να τη δούμε και αν δεν καλύπτεται, θα πρέπει να καλυφθεί. Θα πρέπει να το δει, ενδεχομένως, ο υπουργός Υγείας με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτόν τον προβληματισμό ήθελα να καταθέσω», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.