Κάηκαν σπίτια από τη φωτιά στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας – 112 για εκκενώσεις σε Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα, Τριανταφυλλιά, 40 απεγκλωβισμοί

3 Min Read

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στη μία μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας.

– Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου βρίσκονται 170 πυροσβέστες με 64 οχήματα με τη συνδρομή πέντε ομάδων πεζοπόρων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

– 40 συνδρομές της ΕΛΑΣ σε κατοίκους για απομάκρυνση

-Από το 112 δόθηκαν εντολές για εκκένωση στις περιοχές Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα και Τριανταφυλλιά.

-Μία ώρα μετά το ξέσπασμά της η φωτιά είχε μπει σε κατοικημένη περιοχή και άρχισε να καίει σπίτια.

-Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και θάμνους πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. 

-Από το 112 δόθηκαν εντολές για εκκένωση στις περιοχές Θυμάρι, Καταφύγι, Χάρακα και Τριανταφυλλιά.

-Advertisement-
fitcare

26/06/2025 18:30

Καταστροφές από τη φωτιά

6594192
6594224
6594211
6594219
6594222
6594215

26/06/2025 18:41

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά. Επί τόπου βρίσκονται 170 πυροσβέστες με 64 οχήματα με τη συνδρομή πέντε ομάδων πεζοπόρων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

26/06/2025 18:30

Καταστροφές στο Θυμάρι

fotia__6_
fotia__8_
fotia__7_

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

26/06/2025 18:25

43 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 39 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Πάρα πολύ δύσκολο περιστατικό για να ελεγχθεί»

Ο πυρομετεωρολόγος Θεόδωρος Γιάνναρος δήλωσε πως στην Παλαιά Φώκαια «είναι εξ ορισμού ένα πάρα πολύ δύσκολο περιστατικό για να ελεγχθεί» για δύο λόγους:

– Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη φωτιά.

– Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει εκδηλωθεί σε μια περιοχή που έχουμε το αστικό περιβάλλον να αναμειγνύεται με το φυσικό και αυτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας, αλλάζει τις προτεραιότητες του πυροσβεστικού σώματος, όπως είπε ο κ. Γιάνναρος στο OPEN.

«Μιλάμε για πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά το θετικό είναι πως περιμένουμε από τις 19:00-20:00 να πέφτει η ένταση των ανέμων», ανέφερε.

πηγη protothema

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *