Για κάποιους ο ελληνικός καφές ή ένα εσπρεσάκι είναι το ιδανικό πρωινό ξεκίνημα, διότι το μάτι… δεν ανοίγει εάν δεν ρέει καφές στον οργανισμό.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που ψάχνουν πάντα το κάτι διαφορετικό για προσθέσουν στη διατροφή τους.
Στην Αυστραλία, λοιπόν, σκέφτηκαν να φτιάξουν καφέ από μπρόκολο. Ναι, το πράσινο λαχανικό γίνεται σκόνη και δημιουργεί ρόφημα που το ονομάζουν Broccoli coffee.
Πίσω από την ιδέα παρασκευής βρίσκεται η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Ερευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν θρεπτικά λαχανικά αλλιώς.
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, εξηγεί πως η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη θα μπορούσε να είναι όχι μόνο ευεργετική για την υγεία, αλλά θα αποτελεί και κερδοφόρα ιδέα για τους παραγωγούς.
Η σκόνη μπρόκολο αποτελείται αποκλειστικά από ολόκληρο το λαχανικό. Δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια μερίδα του λαχανικού.
«Ερευνα δείχνει πως ο μέσος Αυστραλός εξακολουθεί να μην τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών την ημέρα και επιλογές, όπως η σκόνη μπρόκολου θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Hort Innovation, Τζον Λόιντ.
Τι θα λέγατε, λοιπόν, για τον καφέ μπρόκολο;
Πηγή: iefimerida.gr