Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι επιμένει στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας και του ίδιου του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook:
««Απογραφή» των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».
Κατεδαφίστηκε σπίτι σε καταυλισμό
Παράλληλα, ο Σαλβίνι έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις». Ο Ιταλός υπουργός ανήρτησε και σχετική φωτογραφία.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Πηγή: www.newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.