Η ήρεμη συμβίωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στην παλιά μαθητική Εστία Δολιανών, φαίνεται πως άρχισε να ανήκει στο παρελθόν…
Βραδινές ώρες χθες, μετά απο άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Μιλώντας στο epirus-tv-news κάτοικος της περιοχής, έκανε λόγο για μια κατάσταση που όσο περνά ο καιρός αρχίζει να ” μυρίζει” μπαρούτι, με την συνύπαρξη Αφγανών και Σύρων να αποδεικνύεται καθημερινά ιδιαιτέρως δύσκολη.
Αυτή μάλιστα είχε σταθεί και στο παρελθόν η βασική αιτία για αψιμαχίες μικρότερης έντασης και έκτασης μεταξύ των προσφύγων. Παράλληλα τα χρήματα τους αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν, κάτι που αυτόματα δημιουργεί στους περισσότερους εκνευρισμό και ανησυχία με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σύνολο των φιλοξενουμένων, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά.
Να σημειωθεί πως σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το χωριό των Δολιανών, τέτοια περιστατικά προβληματίζουν τους κατοίκους που απο την πρώτη στιγμή έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα τη φιλοξενία τους στους 200 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πρώην Μαθητική Εστία, εδώ και λίγους μήνες.
Πηγή: epirus-tv

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.