Σε τρεις μέρες εκπνέει η προθεσμία της παράτασης που είχε δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης για την υποβολή των φετινών δηλώσεων.
Αντίθετα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, ο υπουργός διαμηνύει ότι δεύτερη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και ότι μετά τις 15 Ιουλίου οι εκπρόθεσμοι φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τα εξής πρόστιμα:
– 100 ευρώ εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
– 250 ευρώ εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
– 500 ευρώ εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
Σημειώνεται επίσης ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου υπάρχει προσαύξηση 0,73% στο ποσό που οφείλει ο υπόχρεος.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί περίπου 5,3 εκατ. δηλώσεις και απομένουν ακόμα 800.000 για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.