Οι νοικοκυρές στην Ηπειρο δεν ξέρουν μόνο τα μυστικά για τις πιο νόστιμες πίτες, αλλά και για τις… μεγαλύτερες.
Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωοδόχου απέδειξαν και τα δύο, φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη παραδοσιακή λαχανόπιτα της Ηπείρου.
Η προετοιμασία κράτησε σχεδόν μία ημέρα και χρειάστηκαν 20 κιλά χόρτα, τα οποία πλύθηκαν με προσοχή, ενώ το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του χωριού άρχισε η παρασκευή της τεράστια λαχανόπιτας. Το αποτέλεσμα ήταν μία… λιχουδιά περίπου 3 τ.μ., την οποία απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στη «Γιορτή Πίτας», που διοργανώθηκε στη Ζωοδόχο, στο Μοναστήρι της Παναγίας.