Νεότερες εξελίξεις είχαμε σήμερα στην αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού στη θέση Δρακότρυπα της Υπάτης. Από νωρίς το πρωί οι τρεις Λαμιώτες χρυσοθήρες υπό την επίβλεψη εκπροσώπων της εφορίας αρχαιοτήτων, του δασαρχείου και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών έπιασαν δουλειά, σκάβοντας κυριολεκτικά σε πέτρα για να αναζητήσουν τις λίρες που φημολογούνταν ότι κρύβονταν εκεί από την εποχή του πολέμου.
Οι προσπάθειες τους όμως δεν φαίνεται να απέδωσαν και σύμφωνα με πληφορορίες αντί για θησαυρό πέτυχαν άνθρακα…
Οι εργασίες σταμάτησαν σήμερα το μεσημέρι αφού η άδεια που τους είχε παραχωρηθεί -προέβλεπε με συμβολαιογραφική πράξη- χρονικό ορίζοντα δύο ημερών και μόνο σε περίπτωση που έπεφταν σε κάποιο σημάδι θα δίνονταν παράταση.
Χρυσοθήρες και υπηρεσίες εγκατέλειψαν το χώρο ενώ το σημείο όπου γίνονταν η ανασκαφή στο δρόμο από την Υπάτη προς το Καπνοχώρι έγινε κυριολεκτικά σημείο διερχομένων. Πολλοί ήταν εκείνοι που περνούσαν για να δουν έστω και από απόσταση τι γίνεται με τον φημολογούμενο κρυμένο θησαυρό.
Και ενώ η εκσκαφή σταμάτησε, η μάχη τώρα περνάει στη νομική υπηρεσία του δήμου Λαμιέων αφού η επιτροπή που είχε οριστεί από τη δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν κλήθηκε στη διαδικασία αλλά ούτε καν τυπικά δεν ενημέρωθηκε για την έναρξη των εργασιών.
“Ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία και βρήκαμε το συνεργείο να σκάβει. Ακόμη και αν δεν απαιτούνταν η συμμετοχή του δήμου και της τοπικής κοινότητας, όφειλαν τουλάχιστον να μας ενημερώσουν, αφού η εκσκαφή έγινε στην περιοχή μας” δηλώνει η πρόεδρος της ΤΚ Υπάτης Βίκυ Παπανάγνου. Η ίδια θέτει και θέμα “πατρότητας” της Δρακότρυπας αφού αν και το δασαρχείο απεφάνθη ότι πρόκειται για δασική έκταση, όλοι στην Υπάτη γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί δημοτικό χώρο. Υπάρχει μάλιστα και πέτρινος υδραύλακας -ειναι το σημείο ακριβώς που γκρέμισαν οι χρυσοθήρες- από όπου περνούσε το νερό της άρδευσης. Τώρα οι χρυσοθήρες καλούνται να κάνουν και τις αντίθετες εργασίες, δηλαδή ότι γκρέμισαν και έσκαψαν να το αποκαταστήσουν ενώ δεν λείπουν και οι “γκρίνιες” από ντόπιους για την καταστροφή του παραδοσιακού χαρακτήρα της περίφημης πια δρακότρυπας…Η συνέχεια λοιπόν στα χέρια των υπηρεσιών.