Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου Τόμας Λι (Thomas Lee), ο οποίος δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των επενδύσεων. Ο αμερικανός μεγιστάνας πέθανε σε ηλικία 78 ετών, όπως αναφέρει η οικογένειά του σε δήλωσή της, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς άφησε την τελευταία του πνοή.
ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος Τόμας Λι (Thomas Lee) εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του στο Μανχάταν. Ο 78χρονος έφερε τραύματα από όπλο και μια πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ο μεγιστάνας αυτοπυροβολήθηκε, ωστόσο – σύμφωνα με το Reuters – δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν όντως πρόκειται για αυτοκτονία και η ακριβής αιτία θανάτου του αναμένεται να προσδιοριστεί από τον ιατροδικαστή.
«Η οικογένεια είναι εξαιρετικά λυπημένη για τον θάνατο του Τομ. Ενώ ο κόσμος τον γνώριζε ως έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, εμείς τον γνωρίζαμε ως έναν αφοσιωμένο σύζυγο, πατέρα, παππού, αδερφό, φίλο και φιλάνθρωπο που πάντα βάζει τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές του», αναφέρει η οικογένεια Λι. «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά μας και να μας επιτραπεί να θρηνήσουμε», προσθέτει.
Οι εταιρείες του Thomas Lee
Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ ίδρυσε την Thomas H. Lee Partners, L.P. το 1974, υπηρετώντας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και των προκατόχων της. Το 1992, ο πρωτοπόρος του private equity αγόρασε το Snapple και το πούλησε δύο χρόνια αργότερα για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, βγάζοντας 32 φορές τα χρήματά του.
Το 1999, ο Λι οδήγησε σε συμφωνία για αυτό που μετονομάστηκε σε Vertis Communications, την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία εκτυπώσεων της Βόρειας Αμερικής. Μέχρι το 2006, όταν πολλοί όμοιες εταιρείες είχαν επεκταθεί για να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες, λόγου χάρη στο μάρκετινγκ, έπεσε στην ένατη θέση αφού δεν είχε τα χρήματα να κάνει το ίδιο. Η Vertis υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2008.
Ο Τόμας Λι (Thomas Lee) ήταν ένας από τους πρώτους χρηματοδότες που αγόρασε εταιρείες με χρήματα που δανείστηκαν έναντι της επιχείρησης που αγοράστηκε, κάτι που τώρα ονομάζεται εξαγορά με μόχλευση.
Τα τελευταία 46 χρόνια, ο Thomas Lee ήταν υπεύθυνος για την επένδυση κεφαλαίου άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εκατοντάδες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς και των επακόλουθων πωλήσεων επωνυμιών όπως η Snapple Beverages και η Warner Music.
Ήταν επίσης γνωστός ως φιλάνθρωπος και διαχειριστής που υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια πολλών οργανισμών, όπως το Lincoln Center, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Πανεπιστήμιο Brandeis, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Μουσείο Εβραϊκής Κληρονομιάς.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Λι είχε περιουσία αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του θανάτου του.
newsit.gr