Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Ρώσο που πιστεύουν ότι ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας χάκερ η οποία αποκόμισε τουλάχιστον 17 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας προσωπικά δεδομένα και άλλα στοιχεία και παρέχοντας παράνομες υπηρεσίες.
Ο Κίριλ Βικτόροβιτς Φιρσόφ, που το FBI τον αποκαλεί «Ρώσο κυβερνοπειρατή», συνελήφθη το Σάββατο κατά την άφιξή του σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε την Τρίτη ο ιστότοπος ZDNet.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιρσόφ ήταν από το 2013 ο επικεφαλής της πλατφόρμας deer.io. Ο ιστότοπος αυτός αποτελείτο από «εικονικά καταστήματα» που διέθεταν κάθε είδους κλεμμένα δεδομένα, Αμερικανών και άλλων προσώπων, αλλά και επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το FBI, το deer.io ήταν «μια βιτρίνα» απ’ όπου οι κυβερνοπειρατές διαφήμιζαν και πουλούσαν τα «προϊόντα» τους.
Για να επαληθεύσει ότι οι πληροφορίες που πωλούνταν ήταν πραγματικές, το FBI αγόρασε δεδομένα περισσότερων από 3.000 κλεμμένων λογαριασμών, καταβάλλοντας λιγότερα από 700 δολάρια σε bitcoin. Στη συνέχεια επαλήθευσε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των προσώπων αυτών που κατοικούσαν στην Καλιφόρνια.
Ο Φιρσόφ πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 20 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.