Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, ο Νόουλς συνελήφθη καθώς ταξίδευε στις ΗΠΑ για να πουλήσει κλεμμένα σενάρια, μη γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να συναντηθεί στην πραγματικότητα με μυστικό πράκτορα.
Ο Αλόνζο Νόουλς είχε καταφέρει να παραβιάσει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διασημοτήτων και να κλέψει εικόνες και σενάρια, τα οποία στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να πουλήσει. Ο χάκερ είχε χρησιμοποιήσει ιούς και ψεύτικες προειδοποιήσεις ασφαλείας προκειμένου να αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Νόουλς συνελήφθη καθώς ταξίδευε στις ΗΠΑ με σκοπό να πουλήσει κλεμμένα σενάρια, μη γνωρίζοντας ωστόσο ότι επρόκειτο να συναντηθεί στην πραγματικότητα με μυστικό πράκτορα της αστυνομίας.
Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Νόουλς είχε στην κατοχή του μια λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου 130 προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, μουσικών και άλλων διασημοτήτων.
Ο χάκερ είχε καταφέρει να κλέψει τα σενάρια τουλάχιστον 25 ακυκλοφόρητων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Τον Δεκέμβριου του 2015, έπεσε στην υπόληψη των διωκτικών αρχών η παράνομη δραστηριότητα του Νόουλς, αφού ο ίδιος είχε προσεγγίσει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό με σκοπό να του πουλήσει ένα από τα σενάρια. Όταν οι μυστικοί πράκτορες προσέγγισαν τον Νόουλς, ο ίδιος άρχισε να καυχιέται ότι είχε στην κατοχή του πολλά ακόμα σενάρια τα οποία άξιζαν «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».
Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε αποστείλει ο Νόουλς σε φίλους του, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη φυλακή, ανέφερε ότι σκόπευε να γράψει ένα βιβλίο αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των όσων είχε κλέψει. Όπως δήλωσε ο δικαστής, η πρόθεση αυτή του Νόουλς τον καθιστά «επικίνδυνο», αφού φαίνεται ότι πως θα μπορούσε να διαπράξει το ίδιο έγκλημα ξανά.