Η Ελλάδα ελλείψει πόρων αναγκάζεται να βολευτεί με οπλικά συστήματα τα οποία δεν θέλουν πια οι ΗΠΑ λόγω παλαιότητας, οπότε τα δίνουν στη χώρα μας.
Απάντηση στο αίτημα που είχε θέσει η χώρα μας αναφορικά με την παραχώρηση μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν δώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπερδύναμη δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του ελληνικού Πενταγώνου ότι ελικόπτερα θα υπάρχουν διαθέσιμα για εμάς, αλλά όχι τώρα αλλά από το έτος 2022 και μετά. Επίσης δεν θα μας παραχωρηθούν τα νέας τεχνολογίας αλλά μονάχα η έκδοση UH-60A.
Πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση που άρχισε να εντάσσεται στο δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών το μακρινό 1979, δηλαδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια.
Ούτως ή άλλως ο αμερικανικός στρατός έχει λάβει την απόφαση να αποσύρει από την ενεργό δράση όλα τα UH-60A Black Hawk, οπότε η Ελλάδα θα είναι ένας από τους επίδοξους παραλήπτες.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.