Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    karistianou 4 | Lamianow.gr
    Ηλίας Παπαγγελής για Μαρία Καρυστιανού: «Θα μπει στην ελληνική Βουλή να “ξετρυπώσει” τον κ. Καραμανλή»
    kairos 2 | Lamianow.gr
    Meteo: Προβλέψεις για ζεστό Φεβρουάριο στην Ελλάδα, οι χάρτες δείχνουν άνοδο +1,2°C
    Dark Grey Minimalist Photo Travel YouTube Thumbnail 12 | Lamianow.gr
    Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: “Υπήρχε καθοδήγηση μέσω διαδικτύου – Να βρεθεί άμεσα γιατί μπορεί να κινδυνεύει” λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης στον Lamia Polis 87.7
    papass | Lamianow.gr
    Ιερέας υπέρ της αποτέφρωσης: Τι λέει για την θεωρία της αναγκαστικής ταφής και την Ανάσταση
    trakterrr | Lamianow.gr
    Μπλόκο Νίκαιας: «Δρουν ύπουλα, πρέπει να ντρέπονται» λένε οι δύο αγρότες που βρήκαν βανδαλισμένα τα τρακτέρ τους
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    xrwma ofi | Lamianow.gr
    Με «μπαλωθιά» του Σαλσέδο στα ημιτελικά ο ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
    tzouber | Lamianow.gr
    Ατρόμητος: Φέρνει στην Ελλάδα τον Τσούμπερ, τον οποίο ήθελαν οι Άρης και Κηφισιά
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΕΛΛΑΔΑ - Η συνάντηση του Παυλόπουλου με Αμερικανίδα φοιτήτρια στο Προεδρικό

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση του Παυλόπουλου με Αμερικανίδα φοιτήτρια στο Προεδρικό

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Αυγ 5, 2016 @ 16:07
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Συνάντηση με ομάδα Αμερικανών φοιτητών είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τις εντυπώσεις έκλεψε η φοιτήτρια με το μισοξυρισμένο κεφάλι.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

«Η Ελλάδα αγωνίζεται και θ’ αγωνίζεται για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές ρίζες της και αρχές της» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ομάδα Αμερικανών φοιτητών του πανεπιστημίου NORTH EASTERΝ της Βοστώνης στο πλαίσιο του μαθήματος Διάλογος των πολιτισμών: Η Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι, και πάλι, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Συγχαίρω δημοσίως το Πανεπιστήμιό σας, το εμβληματικό Πανεπιστήμιο North Eastern της Βοστώνης που είναι ένα από τα αρχαιότερα των ΗΠΑ αφού ιδρύθηκε το 1898, διότι έχει συμπεριλάβει στη διδασκαλία για τους δευτεροετείς φοιτητές το πρόγραμμα Διάλογος των Πολιτισμών. Και σας ευχαριστώ διότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, βρίσκεσθε ξανά στην Ελλάδα για να γνωρίσετε την «Ελλάδα του χθες και του σήμερα». Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον μεγάλο φιλέλληνα, μ’ όλη της σημασία της λέξης, Καθηγητή κ. Κατούλα καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων κ. Σόρογκα, αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή σας στην Ελλάδα και, επομένως, η ελληνοκεντρική εφαρμογή του Προγράμματος Διάλογος των Πολιτισμών»., τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Για να μείνω στο σκοπό της επίσκεψής σας, ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας. Κι αυτό οφείλεται στο ότι εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, πλην όμως δεν μπορούμε να ζούμε μόνο μ’ αυτό αν δεν αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της αρχαίας κληρονομιάς μας. Κι εξηγούμαι:

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα υπήρξε η κοιτίδα και το λίκνο του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού. Και τούτο διότι κληροδότησε στον Πολιτισμό αυτόν πρωτίστως την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη. Οι αρχές αυτές είναι πυλώνες του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.

Σήμερα οι πυλώνες αυτοί δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ιδίως δε λόγω της αλόγιστης και χωρίς κανόνες οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της συνακόλουθης επικυριαρχίας των «αγορών», καθώς και λόγω της τρομοκρατίας, πρωτίστως της τζιχαντιστικής, που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Σ’ αυτόν τον αγώνα στήριξης της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας η Ελλάδα είναι παρούσα και με κάθε τρόπο δείχνει πως πρέπει να υπερασπισθούμε τις κοινές πολιτισμικές μας ρίζες. Τούτο μπορεί καθένας να το αντιληφθεί ευχερώς αν αναλογισθεί επιπλέον ότι ο Ελληνικός Λαός, με τεράστιες θυσίες, ακολουθεί αταλάντευτα την πορεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Ενώ άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν υποστεί ούτε κατ’ ελάχιστο τέτοιες θυσίες, εγκαταλείπουν την Ευρώπη” συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Καταλήγω: Πού οφείλεται, άραγε, αυτή η σημερινή ανησυχητική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η απάντηση είναι απλή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ελκυστική, ακριβώς διότι φαίνεται να εγκαταλείπει κάποιες από τις ρίζες και τις αρχές πουν την θεμελίωσαν μετά τον εφιάλτη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Κι εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας σήμερα. Η Ελλάδα αγωνίζεται και θ’ αγωνίζεται για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές ρίζες της και αρχές της. Και μ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα υπερασπίζεται, στο μέτρο που της αναλογεί κατά την ιστορία της και την προοπτική της, τον Ευρωπαϊκό και τον εν γένει Δυτικό Πολιτισμό.
Και πάλι καλώς ορίσατε και καλή διαμονή στην Ελλάδα».

Η συνάντηση του Παυλόπουλου με Αμερικανίδα φοιτήτρια στο ΠροεδρικόΗ συνάντηση του Παυλόπουλου με Αμερικανίδα φοιτήτρια στο Προεδρικό

Πηγή: newsbeast.gr

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Διέλυσε τα πάντα το ΙΧ που σκότωσε την 25χρονη στη στάση λεωφορείου
Next Article Υπάλληλοι κλαμπ προς εφοριακούς: «Φύγετε μην έχουμε άλλα…»
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
6°C
Lamia
clear sky
6° _ 6°
92%
1 km/h
Πε
16 °C
Πα
15 °C
Σα
9 °C
Κυ
7 °C
Δε
4 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

kalpi ekloges | Lamianow.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Real Polls: Πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών η ΝΔ, επέστρεψε στη 2η θέση η Πλεύση – Η απήχηση Τσίπρα, Καρυστιανού

karistianou 4 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλίας Παπαγγελής για Μαρία Καρυστιανού: «Θα μπει στην ελληνική Βουλή να “ξετρυπώσει” τον κ. Καραμανλή»

kairos 2 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Meteo: Προβλέψεις για ζεστό Φεβρουάριο στην Ελλάδα, οι χάρτες δείχνουν άνοδο +1,2°C

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης