Ευθείες βολές από την Ουκρανία μετά το θάνατο Ρώσου δημοσιογράφου στο Κίεβο – Ο δημοσιογράφος ήταν επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν
Αντιπαράθεση Κιέβου – Μόσχας προκαλεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, χθες το βράδυ στο Κίεβο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε τις κατηγορίες της Ουκρανίας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από το θάνατό του, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από αγνώστους που τον πυροβόλησαν στην πλάτη, όσο η γυναίκα του βρισκόταν στο Μπάνιο. Ήταν πολέμιος του Ρώσου προέδρου και ζούσε στο Κίεβο ως εξόριστος. Έφυγε από τη Ρωσία μετά από απειλές που έλαβε, όταν είπε ότι δεν θρηνούσε τα θύματα ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους που συνετρίβη το 2016.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βολοντιμίρ Γκρόισμαν έγραψε σε ανάρτησή του στα social media το βράδυ της Τρίτης ότι έχει πειστεί ότι «η Ρωσική απολυταρχική μηχανή» δε έχει συγχωρέσει τον Μπαμπτσένκο για την «ειλικρίνειά του».
«Ανοησίες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες ο Λαβρόφ
Ο Λαβρός αποκάλεσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου ως τραγωδία, ωστόσο τόνισε ότι οι κατηγορίες είναι ανοησίες και συνέχεια της αντιρωσικής πορείας του Κιέβου.
«… Η έρευνα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι η δολοφονία έγινε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» φέρεται να είπε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το TASS.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.