Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου στις δηλώσεις Αγγελόπουλων

Η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Με ένα στορι στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram αναφέρθηκε στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Με έναν χαρακτηριστικό τρόπο απάντησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις τοποθετήσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σάσα Βεζένκοφ.

Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος επέστρεψε στον Πειραιά για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σε μια κίνηση η οποία ισχυροποιεί τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα.

Οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκαν σε πολλά καυτά θέματα, στο περιθώριο της παρουσίασης του Βούλγαρου φόργουορντ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην τοποθέτηση του Κώστα Σλούκα περί μη σεβασμού, αλλά και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Με ένα στορι στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram αναφέρθηκε στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης;

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα μέσα από το πρίσμα του κινδύνου ή του ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, τα οποία θεωρούν ουσιαστικά την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης. Το Σύστημα Βάσεων Δεδομένων Ομήρων του FBI δείχνει ότι περίπου 8 τοις εκατό των θυμάτων παρουσιάζουν ενδείξεις συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Ο όρος αυτός προήλθε μετά την ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα της τράπεζας Kreditbanken στο Νόρμαλμστοργκ, στην κεντρική Στοκχόλμη της Σουηδίας, τον Αύγουστο του 1973. Δύο ένοπλοι άνδρες οι Γιαν-Έρικ Όλσσον και Κλαρκ Όλοφσον εισέβαλαν σε αυτήν και απήγαγαν 4 υπαλλήλους της τράπεζας, τους Ελίζαμπετ Όλντγκρεν, Κρίστιν Ένμαρκ, Μπιργκίτα Λούντμπλαντ και τον Σβεν Σάφστρομ, για 6 μέρες σε θησαυροφυλάκιο της τράπεζας Sveriges Kreditbank. Μετά τη σύλληψη των δραστών, οι όμηροι προσπάθησαν να συλλέξουν χρήματα, για να ενισχύσουν οικονομικά τον δικαστικό αγώνα των απαγωγέων τους και αρνήθηκαν μάλιστα να καταθέσουν εναντίον τους

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή τραυματικής συγκόλλησης, η οποία δεν απαιτεί απαραιτήτως ένα σενάριο ομηρείας, αλλά η οποία περιγράφει «ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ δύο ατόμων, όπου ένα πρόσωπο παρενοχλεί περιοδικά, χτυπάει, απειλεί, κακοποιεί, ή εκφοβίζει το άλλο. Μια συχνά χρησιμοποιούμενη υπόθεση για να εξηγήσει το φαινόμενο του συνδρόμου της Στοκχόλμης, βασίζεται στη φροϋδική θεωρία. Προτείνει ότι η σύνδεση (του θύματος με τον κακοποιό) είναι αντίδραση του ατόμου στο τραύμα του, αντίδραση στο να γίνει θύμα. Η ταύτιση με τον επιτιθέμενο είναι ένας τρόπος που το ίδιο το “εγώ” υπερασπίζεται τον εαυτό του. Όταν ένα θύμα πιστεύει τις ίδιες αξίες με τον επιτιθέμενο, αυτός παύει να γίνεται αντιληπτός ως απειλή.

sportal.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version