Η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιτέθηκε κατά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα που στο δρόμο για το Τόκιο η ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο κάνοντας προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς ενώ παράλληλα εργάζονταν ως σερβιτόρα στην επιστολή της κάνει λόγο για «ρατσιστικά κριτήρια» της ΕΟΕ στην κατανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών της ΔΟΕ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Η αθλήτρια που πριν από μερικούς μόνο μήνες έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας τον ατομικό τίτλο στο ευρωπαϊκό κύπελλο βάδην και το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα βάδην και που φυσικά στο Τόκιο αναδείχθηκε 8η Ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. βάδην. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν άντεξε άλλο και καταγγέλλει ως ρατσιστικές τις επιλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην κατανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών της ΔΟΕ βάζοντας ανεξήγητα ηλικιακά όρια.

Η 36χρονη Ολυμπιονίκης του βάδην, την τελευταία διετία και προκειμένου να αυτοχρηματοδοτήσει τον εαυτό της και την Ολυμπιακή της προετοιμασία, δούλευε καθημερινά σερβιτόρα σε ταβέρνα της Καρδίτσας (και ευτυχώς γι αυτή συνεχίζει να δουλεύει ενόψει των Αγώνων του 2024), καθώς δεν είχε την παραμικρή οικονομική στήριξη από κανέναν και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε από τον ΣΕΓΑΣ που δεν την είχε στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Ούσα μέλος της κορυφαίας πεντάδας αθλητών στίβου της Ελλάδας (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Καραλής, Κυριακοπούλου, Ντρισμπιώτη), αλλά η μοναδική εξ αυτών χωρίς κάποια εναλλακτική οικονομική στήριξη στην προετοιμασία της έως τώρα, λαμβάνοντας την ενημέρωση πως η ΕΟΕ πρόσθεσε δικά της τροποποιημένα κριτήρια από αυτά που προτείνει η ΔΟΕ για την διάθεση του ποσού των Ολυμπιακών υποτροφιών της ΔΟΕ, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε καταγγέλλοντας τις επιλογές της ΕΟΕ ως ρατσιστικές και επιλογές που την αφήνουν εκτός των υποτροφιών καθώς έγιναν με «Φωτογραφικά κριτήρια» όπως τα αποκάλεσε.

Αναλυτικά η δήλωση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη:

- Advertisement -

«Πρόκειται για μία ρατσιστική απόφαση ανθρώπων που εκλέχθηκαν να μας εκπροσωπούν στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ανθρώπων που ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν εμάς τους αθλητές και όχι μόνο να μας χρησιμοποιούν και να κάνουν ταξικές διακρίσεις επιλέγοντας να στηρίζουν αθλητές με φωτογραφικά κριτήρια.
Λυπάμαι ειλικρινά γιατί αυτό που έκαναν είναι ρατσιστικό, δεν αποκλείεις αθλητές ούτε λόγω ηλικίας, ούτε λόγω δημοφιλίας, ούτε αγνοείς αθλητές που είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων ή αθλητές που επιλέγουν κρατούν χαμηλούς τόνους και να κοιτάζουν μόνο την δουλειά τους.

Με τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον αθλητισμό και σίγουρα δεν στηρίζουν εμάς τους αθλητές. Μπορεί να έχουν το δικαίωμα να αγνοήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για το πως πρέπει να διατεθούν οι Ολυμπιακές υποτροφίες, εκείνο που δεν μπορούν όμως είναι να μας αποτρέψουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έστω και αυτοχρηματοδοτούμενοι.

Δεν μπορούν να μας στερήσουν το όνειρο και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε. Εμείς θα φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα και όπως τα καταφέραμε το 2021, θα τα καταφέρουμε και το 2022 και το 2023 και το 2024, αλλά από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να σωπάσουμε σε οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική συμπεριφορά.

Μπορεί το κορυφαίο Ολυμπιακό άθλημα, αυτό πάνω στο οποίο βασίζεται όλο το οικοδόμημα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Επιτροπών να έχει γίνει φτωχός συγγενής χωρίς καν εκπροσώπηση στην ΕΟΕ εδώ και έξι μήνες, εμείς ως αθλητές όμως δεν θα σωπάσουμε άλλο.

Γιατί δεν έχουμε κανέναν να μιλήσει για εμάς, κανέναν να μας υπερασπιστεί και να διεκδικήσει δικαιοσύνη και ισότητα, κανέναν να εξηγήσει σε ανθρώπους από το μπάντμιντον, την τοξοβολία, το κανόε καγιάκ και την γυμναστική χωρίς να έχω τίποτα με τους ανθρώπους, ότι στα αγωνίσματα των αντοχών στίβου η κορύφωση των αθλητικών επιδόσεων έρχεται στην ηλικιακή δεκαετία 30-40 ετών και κανέναν να τους ενημερώσει πως η Ντρισμπιώτη ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στα 25 της έτη και δεν έχει περισσότερα από 10 χρόνια προπονητική επιβάρυνση, που σημαίνει πως από τώρα έως το Παρίσι κυνηγάει να βγάλει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και να φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Δυστυχώς αυτή είναι κατάντια για το άθλημά μας, φτάσαμε σε σημείο όχι μόνο να μην μας λαμβάνει κανείς υπόψη, αλλά πλέον να μην έχουμε ούτε φωνή να ακουστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *