Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 18:30, η Λαμία φοράει τα φοιτητικά της χρώματα και υποδέχεται τους νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ένα μεγάλο πάρτι καλωσορίσματος στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι).
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, τον Σύλλογο Εστίασης Λαμίας, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στη Λαμία.
Μουσική, χορός και γνωριμία με την πόλη
Η φοιτητική βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, κεράσματα, τοπικές γεύσεις και ποτά, ενώ τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης θα προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές στους νέους φοιτητές.
Παράλληλα, θα υπάρχουν περίπτερα εμπορικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν την πόλη, τους ανθρώπους και τα στέκια της.
Η φιλοσοφία της δράσης
Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Ηλίας Κεφαλάς,
«Αυτή η ιδέα εντάσσεται σε μια γενικότερη φιλοσοφία για το πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πόλη πιο φιλική και πιο εύκολη να τη γνωρίσει κανείς και να την περπατήσει».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «με την ευκαιρία της συζήτησης που έχει ανοίξει για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί φοιτητές που περνούν στη Λαμία τελικά δεν έρχονται να σπουδάσουν εδώ, θελήσαμε να κάνουμε μια δράση με μόνιμο χαρακτήρα – έναν θεσμό».
«Να έρχονται οι νέοι φοιτητές και να βλέπουν μια πόλη φιλική προς αυτούς, με προνόμια και ευκαιρίες. Να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αγορά της Λαμίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκπτώσεις και συνεργασίες
Ο κ. Κεφαλάς επεσήμανε ότι «ο Εμπορικός Σύλλογος θα έχει δικό του περίπτερο στην εκδήλωση, ενώ δεκάδες καταστήματα-μέλη θα προσφέρουν εκπτώσεις και προσφορές με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου».
«Θέλουμε οι φοιτητές να γνωρίσουν τα τοπικά καταστήματα και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των νέων καταναλωτών και των επιχειρήσεων της πόλης», πρόσθεσε.
“Η Λαμία, μια φιλική πόλη για τους φοιτητές”
Η πρωτοβουλία στοχεύει να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός υποδοχής φοιτητών, προβάλλοντας τη Λαμία ως πόλη ανοιχτή, ζωντανή και φιλική προς τη φοιτητική κοινότητα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλάς, «είναι η πρώτη επαφή των φοιτητών με την πόλη και θέλουμε να είναι θετική, γεμάτη γνωριμίες, πολιτισμό και φιλοξενία».


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.