Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
    dentro th | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: «Γκρεμίστηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Byron
    valirakis | Lamianow.gr
    «Πού πας ρε κωλόγερε; Τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι»: Κατάθεση-φωτιά αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον θάνατο Βαλυράκη στοιχειοθετεί δολοφονία
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Η. Κυρμανίδης: «Δουλεύουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε.»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η. Κυρμανίδης: «Δουλεύουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε.»

Νewsroom
ByΝewsroom
Follow:
Ιούν 5, 2020 @ 7:53
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
8 Min Read
SHARE

Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο τα θέματα της Φθιώτιδας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ευχαριστούμε επίσης και εκείνους που με τον εποικοδομητικό τους αντίλογο συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών που απασχολούν την Περιφερειακή μας Ενότητα, η ικανοποίηση των οποίων πέρα από παρατάξεις και ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, αποτελεί κοινό μας τόπο.

Ειδικότερα :

1. Τροποποιήσαμε διατάξεις της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων για το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ”. Υπενθυμίζουμε ότι είναι έργο με προϋπολογισμό 9.500.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και αφορά στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται : α. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι την πλήρη λειτουργία, τόσο του κυρίως όσο και των βοηθητικών χώρων του κολυμβητηρίου, β. Σε εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο (προσβασιμότητα, θέσεις σταθμευσης, κ.λ.π). Το έργο βρίσκεται στο στάδιο έναρξης των εργασιών.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

2. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για το έργο “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ”. Πρόκειται για έργο που αρχικά εντάχθηκε πρίν από δεκαπέντε χρόνια περίπου. Πλέον, με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες προχωρούμε στην αποπεράτωσή του με προϋπολογισμό 900.000 € και αφορά σε οικοδομικές εργασίες στους κύριους και βοηθητικούς χώρους, καθώς και στην αποπεράτωση δικτύων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη μειοδότη αναδόχου. Παράλληλα βρισκόμαστε σε άμεση και συνεχή συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε. όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε ταυτόχρονα με τις κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διοικητικές και διαδικαστικές πράξεις (στελέχωση και προμήθεια εξοπλισμού) για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την πλήρη λειτουργία του ιατρείου.

3. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για τη μελέτη “ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ”. Αφορά στην εκπόνηση μελετών και ειδικότερα : α. προσαύξηση τεχνικού (λιμενικού) συμβατικού αντικειμένου – κατασκευή υπήνεμου μώλου, β. ακτομηχανική μελέτη, και γ. μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (NATURA), έπειτα από υπόδειξη της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προκειμένου να λάβουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Πρόκειται για μελέτη ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2006, η οποία άρχισε να εκπονείται από τις 06/04/2010 και προβλέπει την επέκταση της προβλήτας, κρηπιδόματα, εκβαθύνσεις και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο του Καραβομύλου. Μετά από πολυετή καθυστέρηση συντονίζουμε και εντείνουμε τις δράσεις μας, ώστε να αναπληρώσουμε κατά το δυνατό το χρόνο που ήδη έχει χαθεί.

4. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΔΑΦΝΟΥΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ”. Το έργο με προϋπολογισμό 1.350.000 € χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για τμήματα της αρχαίας πόλης “Δαφνούς” που ήταν λιμάνι των Φωκέων και των Λοκρών, στα σύνορα Επικνημίδιας και Οπούντιας Λοκρίδας και αποκαλύφθηκε κατά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Η ανάδειξή του είναι ύψιστης ιστορικής, πολιτιστικής, αλλά και τουριστικής αξίας.

Το έργο θα υλοποιηθεί με δύο υποέργα ως εξής:

Υποέργο 1 : Περιλαμβάνει εργασίες δομικών επεμβάσεων, στερέωσης λίθων καθώς και άλλες εργασίες αποκατάστασης στο μνημείο και τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης, και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Υποέργο 2: Περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, την κατασκευή φυλακίου με χώρους υγιεινής, την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου του μνημείου και την σύνδεσή του με το οδικό δίκτυο, που θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

5. Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λοκρών για το έργο “ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ”. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πρίν από 15 χρόνια περίπου και μέχρι το 2012 κατασκευάστηκε ένα μικρό τμήμα του. Σήμερα προχωράμε στην αποπεράτωση του με προϋπολογισμό 2.000.000 € που αφορούν στην κατασκευή του και στις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

6. Εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού για το έργο “ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ”. Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η αποπεράτωση του φυσικού αντικειμένου του έργου και στο αμέσως επόμενο στάδιο θα συντελεστεί και η οριστική παραλαβή του.

7. Εγκρίθηκε η πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη νέου έργου που αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στην άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων με προτεινόμενο προϋπολογισμό 2.947.000 €.

8. Εγκρίθηκε η πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη νέου έργου που αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στην άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Λοκρών με προτεινόμενο προϋπολογισμό 1.000.000 €.

9. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του πίνακα υποέργων του έργου “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, το οποίο ειδικότερα αφορά στην αποκατάσταση των όψεων του κτιρίου που στεγάζεται το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Όλα τα παραπάνω έργα είναι αποτέλεσμα κοινών συντονισμένων δράσεων και συνεργειών. Σε αυτά αλλά και γενικότερα σε όλα τα έργα αυτού του είδους απαιτείται τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό – υπηρεσιακό επίπεδο μεγάλος χρόνος και επιπόνη προσπάθεια πολλών ανθρώπων.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραϊσκο, διότι σε πολλά από αυτά άφησαν το πολιτικό τους αποτύπωμα και έδωσαν σε εμάς την ευκαιρία και τη δυνατότητα σήμερα να τα συνεχίζουμε.
Οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό που σε καθημερινή βάση συντονίζει τις δράσεις για την υλοποίηση του έργου μας από άκρη σε άκρη της Στερεάς Ελλάδας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Κώστα Καραγιάννη και κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και το συνάδελφο κ. Κώστα Αποστολόπουλο, για την καθημερινή και αγαστή συνεργασία μας.

Χαιρετίζουμε επίσης τη στάση των συναδέλφων από τις άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα αυτών της Φθιώτιδας αλλά και όχι μόνο, διότι μέσα από τον παραγωγικό μας διάλογο, τις προτάσεις τους αλλά και γιατί όχι τις παρατηρήσεις αλλά και την κριτική τους, μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί για την εξυπηρέτηση του κοινού μας συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη και την ευημερία της Φθιώτιδας.

Τέλος, αλλά όχι ως τελευταίους συγχαίρουμε τους συνεργάτες μας υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που καθημερινά κα σε ιδιαίτερα αντίξοες και ειδικές συνθήκες, λόγω κορωνοϊού, υπερβάλλουν εαυτούς και επιδρούν καταλυτικά στο παραγόμενο αποτέλεσμα.

Δουλεύουμε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε.

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΤΟΠΙΚΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article inCollage 20200605 001806384 | Lamianow.gr 2 οι συμμετοχές του ΓΕΛ Αμφίκλειας στο διαγωνισμό Bravo Schools / Ψηφίστε, στηρίξτε την προσπάθεια…
Next Article περιφερειακο | Lamianow.gr Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε και ερωτήματα… 815.000 ευρώ! Απορίες και καταγγελίες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
89%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

ape plimmires evoia 1.jpg | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΕΥΒΟΙΑ

Εύβοια στο έλεος της κακοκαιρίας – Χωριά θαμμένα στη λάσπη, ποτάμια στα όρια υπερχείλισης και σπίτια πλημμυρισμένα (Aud)

katsonis lamianow | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣFeatured

Φθιώτιδα : Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Στήνεται μεγάλο μπλόκο στον Μπράλο το Σάββατο ακολουθούν στην Λοκρίδα

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης