Το AG600 είναι πλέον το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον πλανήτη και είναι made in China.
Η κατασκευάστρια εταιρεία AVIC (Aviation Industry Corporation of China) ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει μέγεθος αντίστοιχο ενός Boeing 737, μέγιστο βάρος απογείωσης 53,5 τόνους, μέγιστη ακτίνα δράσης τα 4.500 χλμ. και μπορεί να φορτώσει 12 τόνους νερού μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, θα χρησιμοποιείται κυρίως για πυρόσβεση, αλλά και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.
Για την Κίνα, η ολοκλήρωση της κατασκευής του AG600 αποτελεί σταθμό στην ιστορία της αεροναυπηγικής της χώρας, ενώ σημειώνεται ότι πριν το αεροσκάφος αυτό, το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροπλάνο ήταν το Η-4 «Ηρακλής», το οποίο είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.




Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.