Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Η εορτή του νομικού κόσμου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η εορτή του νομικού κόσμου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Νewsroom
ByΝewsroom
Follow:
Οκτ 4, 2020 @ 12:50
1 Σχόλιο
Share
7 Min Read
SHARE

Η εορτή του νομικού κόσμου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος 

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Με την παρουσία  του νομικού κόσμου της Φθιώτιδος, εορτάσθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη Λαμία, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Νομικών και πολιούχου των Αθηνών.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία μετεδόθη απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm).

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Προ της απολύσεως ο Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Γεώργιος Παναγής, εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας όλων των Δικαστικών και Νομικών της Φθιώτιδος.

Στην συνέχεια, στην φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των Δικαστικών και Νομικών, κατά την διάρκεια της οποίας ωμίλησε για το σύγχρονο μήνυμα που αποπνέει  η  εορτή του Αγίου Διονυσίου προς όλους τους ανθρώπους, αλλά κυρίως για τους διακονητές της νομιμότητος, τους Νομικούς και τους Δικαστικούς και τους ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως, με πνεύμα ζωής, αγάπης  και ανθρωπιάς, να ασκούν το λειτούργημα της δικαιοσύνης, εργαζόμενοι για το έννομο συμφέρον και το κοινό καλό των ανθρώπων και ιδιαίτερα των πονεμένων αυτού του κόσμου.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ πολλών άλλων, ανέφερε:

«Δύο σπουδαίες αρχές του νομικού μας πολιτισμού διατυπώθηκαν από τον ίδιο τον Κύριο μας Ιησού Χριστού και μπορούν να μας δώσουν τις προδιαγραφές μιας πραγματικής έννομης τάξης: «Δεν έγινε ο άνθρωπος για το Σάββατο, αλλά το Σάββατο για τον άνθρωπο». Δεν έγινε ο άνθρωπος για το σύνταγμα, ούτε για τους νόμους, ούτε για τα μνημόνια, ούτε για τις συμβάσεις ούτε για τις εγκυκλίους, ούτε για τους αριθμούς, αλλά όλα αυτά έχουν γίνει για τον άνθρωπο.

Εξίσου σπουδαία αρχή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι: ««Το γαρ γράμμα αποκτείνει, το δε πνεύμα ζωοποιεί».  Αυτές οι δύο αρχές, είναι πάρα πολύ σημαντικές για όλους όσους διακονούν τη νομιμότητα και δεν είναι μόνο οι νομικοί, είναι και  αυτοί που νομοθετούν, που παράγουν νόμους, οι οποίοι οφείλουν να βρίσκονται σε συστοιχία με τις συνταγματικές επιταγές, αλλά πάνω από όλα με αυτό το πνεύμα, που ωφελεί και ζωογονεί τα προβλήματα και τις ανάγκες αυτού του λαού.

Εορτάζουμε τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη σε αυτά τα πλαίσια. Και το «ναι» του Αγίου Διονυσίου στο κήρυγμα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, γέννησε μία σκυταλοδρομία αφενός μεν επισκοπικής διαδοχής, από τον Άγιο Ιερόθεο πρώτο Επίσκοπο Αθηνών μέχρι και τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,  όπου μετράμε 129 Επισκόπους και Προκαθημένους της Εκκλησίας των  Αθηνών. Ο ένας  μετά τον άλλον λαμβάνει μία παρακαταθήκη, μία σκυταλοδρομία, την παραδίδει από γενεά σε γενεά, για να φτάσουμε μέχρι σήμερα και να αποδεικνύεται, ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού μπορεί να προχωρά ασχέτως περιστάσεων και δυσκολιών, μπορεί να προχωρά ακόμη και όταν έχουμε δουλεία, ακόμα και όταν έχουμε ταραγμένες πολιτικές περιόδους, ακόμα και όταν έχουμε πλούτο και όταν έχουμε φτώχεια και όταν έχουμε δυσκολία και όταν έχουμε ευκολία, γιατί το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι έξω και πέρα από τα σχήματα αυτού του κόσμου.

Επίσης,  με τον Άγιο Διονύσιο ξεκίνησε και μία άλλη σκυταλοδρομία, μία σκυταλοδρομία Αγίων ανθρώπων,  όπως η Δάμαρις η Αθηναία, όπως η Φιλοθέη η Αθηναία, η μεγάλη ευεργέτιδα των Αθηνών. Πρόσωπα, τα οποία ακολούθησαν τον Άγιο Διονύσιο, αλλά υπάρχουν και σήμερα πολλά πρόσωπα, τα οποία είναι οι σύγχρονοι Άγιοι. Είναι οι άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς, οι οποίοι δίνουν τον εαυτό τους για τον άλλο άνθρωπο. Σύγχρονοι Άγιοι είναι όσοι επιτελούν το καθήκον τους με αγάπη.

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τον πόνο τους και ανοίγουν την καρδιά τους στους δικηγόρους, στους δικαστές, στους λειτουργούς της δικαιοσύνης και μπορεί ενδεχομένως στα γραφεία σας, να επιτελείται ένα πνευματικό έργο, διότι όλα τα προβλήματα των ανθρώπων δημιουργούνται από πάθη και τις  αδυναμίες.

Οι προκλήσεις είναι συχνές και καθημερινές. Καθημερινά συμπλέκονται τα νομικά με τα ανθρώπινα,  συμπλέκονται τα κοινωνικά με τα πνευματικά. Η πανδημία είναι μία πρόκληση, το προσφυγικό είναι μία πρόκληση για το νομικό μας πολιτισμό, στα οποία καλούμεθα να αναμετρηθούμε με τις απόψεις μας, τις φοβικότητες  μας, τις ανασφάλειές μας, με τις ιδεοληψίες μας, αλλά κυρίως από τα συμφέροντά μας, από φόβο μην εκτεθούμε, μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μία κοινωνική κριτική. Εκεί όμως δοκιμάζεται η συνείδησή μας και ο Άγιος Διονύσιος επέλεξε να είναι η μειοψηφία στην εποχή του, να είναι μειονότητα, να είναι αυτός που είπε το «ναι» και άλλαξε το ρου της κοινωνίας.

Σας εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια,  να έχετε ζωή μέσα σας και ζωή έχει κανείς όταν ζει με το πνεύμα και όχι με το γράμμα. Εύχομαι να έχετε ζωή και ανθρωπιά να είναι γεμάτη η καρδιά σας και γεμάτη η ζωή σας από αγάπη, γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία μας,  η Εκκλησία μας, το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που υποφέρουν και πονούν.

Όλοι οι άνθρωποι διψούν για αγάπη και ανθρωπιά. Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε ανάγκη από ασφάλεια όχι εξωτερική που θα μας τη δώσουν οι κραυγές του πόνου ή του πανικού ή και τα συνθήματα ακόμη,  αλλά ασφάλεια πραγματική που θα μας την δώσουν οι όροι ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης με σεβασμό, με αλληλοπεριχώρηση και με διάκριση του ουσιώδους από το επουσιώδες».

Τέλος ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννη, εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική αυτή δεξίωση και τον διαβεβαίωσε ότι σύσσωμος ο νομικός κόσμος της Φθιώτιδος, θα ευρίσκεται στο πλευρό της τοπικής Εκκλησίας αλλά και σε κάθε νέα έμπνευσή του Σεβασμιωτάτου για το κοινό καλό, στην Αρχιερατική του διακονία στην Φθιώτιδα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΜητροπολίτης ΣυμεώνΤΟΠΙΚΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article 103141 | Lamianow.gr Κορωνοϊός-Ελλάδα: Σε υγειονομικό αποκλεισμό η δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά
Next Article lesbos boat 2048x1366 1 | Lamianow.gr Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν παιχνίδια “κατασκόπων” στη Λέσβο: Οι δυο γυναίκες και οι πληροφορίες στην Τουρκία
1 Σχόλιο
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Οκτ 6, 2020 @ 14:45 στις 2:45 μμ - 6/10/2020

    Ας μας απαντήσει κάποιος “ειδήμων” μόνο μέσα στην εκκλησία κολλάει ο κορονοϊός;
    Γιατί βλέπουμε στο άλμπουμ (που συνοδεύει κάθε ακολουθία απαραιτήτως… ακριβώς όπως λέει ο Χριστός… τέλος πάντων) μετά την εκκλησία στά τραπέζια δέν φοράει σχεδόν κανένας μασκούλα…

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
89%
5 km/h
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης