ι δύο προτάσεις Ανδρουλάκη στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Πίεση ΠΑΣΟΚ με τροπολογία για τα υπερκέρδη των τραπεζών

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Επιμένει στο σκληρό πρέσιγνκ κατά της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, μετά και την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στην φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών.

-Advertisement-

Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει σχετική τροπολογία, στον απόηχο αυτής της άρνησης και συνεχίζοντας το μοτίβο της αντιπολίτευσης που έχει εγκαινιάσει.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, οι τράπεζες “πρέπει να δείξουν ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο, κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα, μολονότι έχουν διαχειριστεί ήδη πάρα πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”, τονίζοντας παράλληλα πως στην Ελλάδα έχουμε την μεγαλύτερη διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου χορηγήσεων αλλά και μεγάλες χρεώσεις.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της στρατηγικής να εκθέτει τα “όχι” της κυβέρνησης στους πολίτες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα, ετοιμάζει νέα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι κάτοχοι golden visa να μην μπορούν να διαθέσουν το ακίνητο τους σε βραχυχρόνια μίσθωση για τις golden visa που θα εκδοθούν από εδώ και στο εξής αλλά και για τους ήδη κατόχους μετά την παρέλευση της πενταετίας.

- Advertisement -

Οι προτάσεις προς τον Μητσοτάκη

Την Τετάρτη ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή και ήδη δημόσια έχει προϊδεάσει ότι πέρα από τα μεγάλα ζητήματα της χώρα όπως η οικονομία, τα εθνικά και το κράτος δικαίου, θα προσέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή με 2 επιπλέον προτάσεις.

“Θα θέσω στον Πρωθυπουργό την πρόταση μου στην αναθεώρηση του συντάγματος να επιλέγεται με άλλο τρόπο η ηγεσία της δικαιοσύνης και να μην είναι η επιλογή ενός κόμματος και μίας κυβέρνησης, αλλά θα έχει περισσότερες δικλίδες ασφαλείας για τη διάκριση των εξουσιών” σημείωσε στο ΟΤ Forum και συμπλήρωσε ως δεύτερο σημείο αιχμής το δημογραφικό: “το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ad hoc πρωτοβουλίες αλλά σε ένα βάθος χρόνου. Αυτό χρειάζεται ένα ευρύτερο consensus, να συμφωνήσουμε δηλαδή σε μία στρατηγική, αν όλο το πολιτικό σύστημα πιστεύει ότι αυτό είναι το μεγάλο εθνικό θέμα. Τα επόμενα χρόνια όποιος κι αν είναι στη θέση του πρωθυπουργού να έχει μία πυξίδα στρατηγικής για να μπορούμε να βελτιώσουμε γρήγορα το δημογραφικό μας. Σε άλλη περίπτωση, το δημογραφικό θα είναι η καταστροφή οποιασδήποτε οικονομικής ανάπτυξης”.

the toc.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *