Έξι ελληνικές επενδυτικές προτάσεις, με την κινεζική πλευρά να δείχνει ιδιαίτερα θετική, αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης στην κατ’ ιδίαν, τη διευρυμένη αλλά και στη συνέχεια της συζήτησης στο γεύμα, των δυο πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας, Αλέξη Τσίπρα και Λι Κετσιάνγκ.
Συγκεκριμένα οι ελληνικές προτάσεις αφορούν:
1) Επενδύσεις στο Θριάσιο, τα ναυπηγεία και το Καστέλι, και ειδικότερα τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στους διαγωνισμούς για Θριάσιο και Καστέλι, καθώς διερεύνηση της δυνατότητας ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
2) Επένδυση στον τραπεζικό τομέα.
3) Διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα.
4) Έρευνα και καινοτομία. Δημιουργία κέντρου Research and Development στην Ελλάδα.
5) Επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα. Αύξηση τουρισμού, απ’ ευθείας πτήση Πεκίνο- Αθήνα.
6) Συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και την εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ελληνοκινεζική επιτροπή παρακολούθησης των παραπάνω θεμάτων, που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα σε κάθε τομέα ξεχωριστά.
Πηγή: newsbeast.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.