LamiaNowLamiaNowLamiaNow
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    kikloma 3
    Απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ: «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;» – Νέοι διάλογοι-«φωτιά» των μελών του κυκλώματος
    ekato
    Λουτράκι: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ με καλάσνικοφ – Κουκουλοφόροι άρπαξαν 32.000 ευρώ
    1200 Ekavv 782x440 1
    Κρήτη: Νεκρός ο εργοταξιάρχης του αεροδρομίου Καστελίου- Κατέρρευσε στο γραφείο του
    xania
    Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Χανιά και Ηράκλειο
    PAGNH nosokomeio 768x433 1
    Θεμιστοκλέους: Αρχές Απριλίου η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 850 γιατρών στο ΕΣΥ
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    leva
    Λεβαδειακός: Ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Τσάπρα έως το 2030
    euro oly
    Euroleague: Άγριο κράξιμο των Ισπανών για τη διαιτησία με Ολυμπιακό – «Μαφία! Ούτε με 8 κέρδισαν»
    aeek
    ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για την ιστορική ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια
    playoffs
    Stoiximan Super League: Το πρόγραμμα των των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή
    w23 230759
    «Να συνεχίσω να φέρνω μετάλλια για την Ελλάδα»
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LamiaNowLamiaNow
Font ResizerAa
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΠΟΡ
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

H Λαμία τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου [εικόνες]

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
20/05/2019, 08:23
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
2 Min Read
SHARE
Ad 129

Έναν αιώνα μετά την 19η Μαΐου 1919, ημέρα που γράφτηκε η μαύρη σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας, τιμούμε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας και θυσιάστηκαν στο βωμό των γεωπολιτικών συμφερόντων, των σκοπιμοτήτων αλλά και των εγγενών αδυναμιών της πατρίδας μας που βίωνε τις συνέπειες του εθνικού της διχασμού.

genoktonia 2

Παρότι πέρασε ένας αιώνας, η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της δεύτερης μεγαλύτερης γενοκτονίας του 20ου αιώνα, αποτελεί μονόδρομο που απαιτεί την εφαρμογή των οικουμενικών αρχών του Δικαίου και της Ηθικής, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες θηριωδίες κατά της ανθρωπότητας. Η ειρηνική συνύπαρξη και η πραγματική καλή γειτονία με το σύγχρονο Τουρκικό κράτος, περνά μόνον μέσα από το δρόμο της αποδοχής του παρελθόντος και της συμφιλίωσης με αυτό και την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

genoktonia 4

Δείτε επίσης

1000145259
Στυλίδα : Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (10αδες φωτό, βίντεο)
26/03/2026, 00:01
InCollage 20260325 195430078
Ανακοινώθηκε η παρουσία Τσίπρα στη Λαμία το Σάββατο για την «Ιθάκη» – Το πάνελ των ομιλητών και οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης
25/03/2026, 19:55
parelasi 25 martioy 2026 lamia 510
Λαμία : Με εθνική Υπερηφάνεια – παρουσία χιλιάδων πολιτών – η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου (100άδες ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
25/03/2026, 18:45

Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι στερήθηκαν τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγήθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς. Ο Δήμος Λαμιέων τιμά την ιερή μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού και του πολιτισμού που διαχρονικά ενσαρκώνει και μας παραπέμπει σε μία ζωντανή κοινότητα της οικουμενικής δυναμικής του Ελληνισμού, που μεταλαμπάδευσε στα νέα της χώματα κουλτούρα, ήθη, ιερές παραδόσεις και αξίες.

genoktonia 3

 

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

TAGGED:ΛαμίαΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Λαμία: Εκδήλωση…. γένους θηλυκού! [εικόνες]
Next Article Από σήμερα Αθήνα-Λιανοκλάδι σε 1 ώρα και 47 λεπτά / WiFi, πρίζες και δωρεάν εφημερίδες! [εικόνες]
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
ΚΑΙΡΟΣ - ΛΑΜΙΑ
13°C
Lamia
clear sky
14° _ 13°
55%
1 km/h
Πε
18 °C
Πα
14 °C
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
17 °C
- Advertisement -
-Advertisement-
HOTEL ATHINA
-Advertisement-
GRANDE PIZZA
-Advertisement-
VIAKEL
-Advertisement-
qualco
-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ
-Advertisement-
KATSIAVOS
-Advertisement-
oikonomoy
-Advertisement-
Ad 131

You Might Also Like

Foibos iosif
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφυγε από τη ζωή ο  Φοίβος Ιωσήφ – απώλεια για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα

lampadidromoi
TOP STORIESΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Το φως της λευτεριάς στην ορεινή Αργιθέα – Τίμησαν τους ήρωες του ’21 με λαμπαδηδρομία στο χωριό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

mitera
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Eύβοια: Μητέρα λύγισε βλέποντας την κόρη της να κρατά την σημαία – BINTEO

LamiaNowLamiaNow
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.