Τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται συνεχώς και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λάβει μέτρα στα σχολεία, σχετικά με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν.
Όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και εστάλη στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην εποχική γρίπη από το Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.
Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωσηδημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.
Επιπλέον, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις -κατά περίπτωση- οδηγίες.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.