Η ανάλυση του καθηγητή Ιατρικής, ο οποίος επικαλείται τη δημοσίευση του περιοδικού “General Public Health”. Γιατί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.
Παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες στον κορονοϊό, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουν οι πολίτες.
Αναφερόμενος στη δημοσίευση του περιοδικού “General Republic Health”, ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως στην Ευρώπη υπάρχουν 6 – 7 χώρες αυτή την στιγμή που είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό, μέσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Όπως ο ίδιος σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία και η Σουηδία.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, όπως ο κ. Γώγος εξηγεί, είναι πως αυτές οι χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό αλλα ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός διασπαρθεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.
“Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί”, προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. “Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης”, επισημαίνει ο καθηγητής.
Όπως υπογραμμίζει στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα. “Τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι’ αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές, όπως την Ξάνθη”.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.