Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, κατά την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, διάβασαν εξώδικη διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας την έλλειψη πρότασης και σχεδίου για τον κάμπο της Κωπαΐδας, καθώς και την πλήρη απουσία έργων υποδομής που θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα του αγροτικού κλάδου.
Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Γιώργος Ζάχαρης, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή τους οδήγησε σε οικονομική καταστροφή, καθώς τα πλωτά μέσα άρδευσης της Κωπαΐδας ήταν ανέτοιμα.
«Παρά τις προτάσεις μας και τις διαμαρτυρίες μας, εσείς, με επαναλαμβανόμενες πράξεις και παραλείψεις, απαξιώσατε πλήρως τον εξοπλισμό και δεν προχωρήσατε σε απαραίτητα έργα υποδομής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο αδυναμίας άρδευσης, γεγονός που έχει οδηγήσει τους αγρότες σε κινητοποιήσεις εδώ και πάνω από 70 ημέρες.
Ο κ. Ζάχαρης υπογράμμισε πως η εμπιστοσύνη των αγροτών προς την Περιφερειακή Αρχή έχει χαθεί, ενώ έχει κλονιστεί και η σχέση μεταξύ επαγγελματιών αγροτών και διοικούντων. Ωστόσο, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Συμβουλίου, δήλωσε:
«Ως ουδέτερη, αναμένουμε την παρέμβασή σας για να δοθούν λύσεις. Ζητάμε απλώς μια χούφτα νερό για να μπορέσουμε να παράξουμε τα αγαθά που θα φτάσουν στον Έλληνα καταναλωτή».
