«Μπαίνω και θα βγω για να συνεχίσουμε». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που είπε στους στενούς του συνεργάτες ο Γιώργος Τράγκας λίγο πριν διασωληνωθεί.
Ο γνωστός δημοσιογράφος που στις 4 Δεκεμβρίου διακομίσθηκε με κορονοϊό στο νοσοκομείο, έδωσε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μετά από δέκα ημέρες, σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Σωτηρία.
Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του δημοσιογράφου ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του «Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποί», Πάρις Κιουρτζίδης, του κόμματος που είχε ιδρύσει πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Τράγκας.
«Ξεκινήσαμε μια δουλειά με πολύ μεγάλα όνειρα, με στοιχήματα που βάλαμε, ήθελε πραγματικά να προσφέρει στον άνθρωπο, στην κοινωνία στην Ελλάδα και μετά να έκλεινε τον κύκλο ζωής του», λέει στο newsit.gr, o εκπρόσωπος του Κ.ΕΛ.ΑΝ και στενός του συνεργάτης, Πάρις Κιουρτζίδης και προσθέτει: «Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, έφυγε άδικα, έφυγε τσάμπα. Έδινε μια μάχη με τον εαυτό του για να μπορέσει να κερδίσει τους φόβους του και να εμβολιαστεί. Είχε προτίμηση ακόμα και στο Moderna, πραγματικά σκεφτόταν και έδινε μάχη να το κάνει. Ήξερε ότι με όποια προβλήματα αυτό το εμβόλιο, ανεξάρτητα από την διάρκεια που έχει, τα λάθη που γίνονται, θα τον προστάτευε σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό το σκεφτόταν. Δεν κέρδισε τους φόβους του όμως, ίσως και κάποιοι να μην βοήθησαν για να τους κερδίσει. Ήθελε όμως να το κάνει τώρα τον Δεκέμβριο, αλλά δεν πρόλαβε και ήθελε να το κάνει στο εξωτερικό».
Ο Γιώργος Τράγκας παρότι είχε υποκείμενα νοσήματα δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι θα νικηθεί από τον κορονοϊό. Ακόμα και όταν μπήκε στο νοσοκομείο, μιλώντας στους οικείους του, τους έλεγε να μην ανησυχούν, καθώς θα ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια του.
«Όταν μιλήσαμε την τελευταία φορά μου είπε ότι μπαίνει για να κάνει 3- 5 συνεδρίες και θα βγει να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Μου είπε επίσης να μην φοβάμαι, ότι με αγαπάει πολύ και μου ζήτησε σε κάθε περίπτωση, να συμβάλλω ώστε να ολοκληρωθεί αυτό του το όνειρο», λέει στο newsit.gr, o Πάρις Κιουρτζίδης.
«Η γυναίκα του δεν νοσηλεύτηκε ποτέ, έχει ξεπεράσει τον κορονοϊό, έχουν περάσει οι μέρες της καραντίνας της, ασφαλώς και θα παραστεί στην κηδεία. Είναι χάλια ψυχολογικά», λέει ο Πάρις Κιουρτζίδης.
Οι 10 μοιραίες ημέρες
Γιώργος Τράγκας. Δημοσιογράφος. Ρεπόρτερ. Ακούραστος. Παρορμητικός. Καυστικός. Ταλαντούχος. Επαγγελματίας. Αγαπητός. Μισητός. Εφημεριδάς και ραδιοφωνατζής.
Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία με τις εκπομπές του στο ελληνικό ραδιόφωνο, που το όνομά του έγινε συνώνυμο με την πρωινή ζώνη, ο άνθρωπος που έκανε σχολή στον τομέα αυτό και μεγάλωσε γενιές ακροατών αλλά και δημοσιογράφων, έφυγε νικημένος μέσα σε 10 ημέρες από τον κορονοϊό.
Τον κορονοϊό με τον οποίο χόρευε ταγκό όπως είχε γράψει στην τελευταία του ανάρτηση. Μόνο ο Γιώργος Τράγκας θα μπορούσε να το πει αυτό και το ξέρουν όσοι τον γνώρισαν στο θορυβώδες πέρασμά του από την γη.
Στα 72 του ο Γιώργος Τράγκας είχε κάνει τα πάντα εκτός από το εμβόλιο. Και αυτό στάθηκε μοιραίο.
Ο ίδιος του ο γιατρός τον παρακαλούσε να εμβολιαστεί αλλά εκείνος ήταν αμετάπειστος παρότι γνώριζε ότι ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο έπασχε ήταν ο πιο σοβαρός λόγος για να θωρακιστεί κατά του κορονοϊού.
Τέλος Νοεμβρίου ήταν όταν διαγνώστηκε με κορονοϊό και τις πρώτες μέρες τις πέρασε στο σπίτι. Μαζί του και η σύζυγός του Μαρία Καρρά η οποία επίσης νόσησε και επίσης είναι ανεμβολίαστη.
Η επιδείνωση ήρθε το πρώτο Σάββατο του Δεκεμβρίου. Ο Γιώργος Τράγκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Την ίδια ημέρα η υγεία του επιδεινώθηκε κι άλλο και έτσι μεταφέρθηκε αμέσως σε ΜΕΘ.
Το επόμενο ήταν να εμφανίσει καρδιολογικό πρόβλημα και στην συνέχεια ο κορονοϊός έπληξε και τους νεφρούς.
Προηγήθηκε αγγειοπλαστική και στην συνέχεια συνδέθηκε με μηχάνημα τεχνητού νεφρού.
Η κατάσταση της υγείας του έδειχνε πλέον να είναι μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς ήταν 03.10 τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου όταν ο Γιώργος Τράγκας άφηνε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».