Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα και φέτα

Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο γίγαντες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 2 λουκάνικα μεγάλα της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, κόκκινο και λίγες μπίλιες από το ανάμεικτο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό άνηθο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό (μπορείτε να βάλετε και φρέσκα απλά εγώ δεν είχα)
  • 200 γρμ φέτα τριμμένη
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζετε τους γίγαντες στο νερό από την προηγούμενη νύχτα.
    2. Την επόμενη βράζετε τους γίγαντες γύρω στα 45 λεπτά με 1 ώρα στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν.
    3. Σουρώνετε και τους βάζετε μέσα στο ταψί.
    4. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες, το ίδιο και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε στους γίγαντες.
    5. Ρίχνετε το λάδι, τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και το μαϊντανό και νερό που να τα σκεπάζει.
    6. Ανακατεύετε και το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρω στη 1.5 ώρα κοιτώντας το κατά καιρούς μήπως χρειάζεται να προσθέσετε νερό δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι να να δείτε αν το έχουν γίνει οι γίγαντες.
    7. Αφού ψηθούν έτσι όπως είναι ζεστοί προσθέτετε την θρυμματισμένη φέτα ανακατεύοντας να πάει παντού. Καλή σας όρεξη!
     22096-gigantes-sto-fourno-me-loukanika-kai-feta-by-froufrouka

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Αν μετά από 1,5 ώρα οι γίγαντες είναι ακόμα σκληροί προσθέστε λίγη σόδα και θα πάρουν μπρος!!!! Επίσης λίγη προσοχή στο πιπέρι σε περίπτωση που τα λουκάνικα που θα βάλετε είναι χωριάτικα που συνήθως είναι πιπεράτα.

    πηγη

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version