Θα έχετε παρατηρήσει πως όλοι είμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι. Ενίοτε πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον, όταν αντί να κοιτάμε πού πηγαίνουμε, έχουμε τα μάτια μας στο κινητό. Ιδιαίτερα οι νέοι δεν σηκώνουν εύκολα το βλέμμα από τα smart phones, μέσω των οποίων τακτοποιούν τα της επικοινωνίας τους με άλλους ανθρώπους. Σπανίως κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις ή απαντούν σε αυτές, προτιμώντας τα μηνύματα.
Έρευνα που έκανε η Sensor Tower, κορυφαία τεχνολογική εταιρία στον τομέα της παροχής πληροφοριών στην αγορά για την παγκόσμια οικονομία των apps, κατέληξε στο ότι μερίδα ανθρώπων ηλικίας 16 έως 24 χρόνων βρίσκουν ελαχίστως σημαντικές τις τηλεφωνικές κλήσεις και για αυτό τα τηλέφωνα τους είναι μόνιμα στη σίγαση -και τη δόνηση.
Οι υπεύθυνοι της μελέτης ονόμασαν τη γενιά αυτή ως Generation Mute.
Ενημέρωσαν και ότι ο αριθμός των downloads στους ήχους κλήσης στη Μεγάλη Βρετανία μειώθηκε από το 2016 έως το 2020 κατά ένα εκατομμύριο και ότι οι νέοι έχουν στη σίγαση τα τηλέφωνα, γιατί δεν θέλουν να ενοχλούνται. Όχι από τον ήχο, αλλά από τις κλήσεις. Κοινώς, δεν θέλουν να τους τηλεφωνούν και προτιμούν τα μηνύματα.
Η ίδια έρευνα βρήκε και ότι το 49% των εφήβων επικοινωνούν με άτομα που είναι στον ίδιο χώρο, μέσω emails, γραπτών μηνυμάτων και instant messages, σε πλατφόρμες όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger κλπ.
Επί της ουσίας, ο κύριος λόγος που, όπως λένε αυτοί που ερεύνησαν το θέμα, προτιμούν οι νέοι να έχουν τα τηλέφωνα τους στο mute είναι ότι ούτως ή άλλως κοιτούν πάντα την οθόνη, οπότε δεν ‘χάνουν’ την όποια εξέλιξη -και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται κάποιον ήχο να τους ενημερώνει. Δεν ενδιαφέρονται δηλαδή, ιδιαίτερα για το αν θα ενοχλήσει κάποιον ο όποιος ήχος.
news247.gr