Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια ενός κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο. Για να αντέξει κανείς τη ζέστη το καλοκαίρι, ειδικά τις μέρες που ο υδράργυρος δεν υποχωρεί ούτε το βράδυ, πολλοί καταφεύγουν στους… παλιούς καλούς ανεμιστήρες. Χρειάζεται όμως προσοχή και μέτρο, καθώς όπως σημειώνουν οι ειδικοί, μια τέτοια πρακτική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο ενισχύοντας έτσι την φρεσκάδα του δωματίου, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο. Ειδικά όσοι είναι αλλεργικοί και έχουν άσθμα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, γιατί η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέουμε καθώς κοιμόμαστε.
Είναι πολύ βασικό, ο ανεμιστήρας να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του. Αν έχει σκόνη, τότε με το που τον ενεργοποιήσετε θα εκτοξευθεί στον αέρα όλη αυτή η σκόνη.
Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τον ανεμιστήρα, είναι να ερεθιστούν τα μάτια και ιδίως όσοι φοράνε φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τους εν μέρει ανοιχτά και σε αυτή την περίπτωση ένας ερεθισμός από τον ανεμιστήρα είναι πολύ πιθανός.
Τέλος, ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς. Ο πόνος στον σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα.
E-Daily.gr