Περίπου 22 εκατομμύρια πρόβατα θα χρειαστεί η Αυστραλία, ώστε να καλύψει τιςανάγκες κρέατος μέχρι το 2040, σύμφωνα με εκτίμηση της τράπεζας, New Zealand Banking Group.
Με τη ζήτηση για αρνιά από την Ασία και τη Μέση Ανατολή να αυξάνεται, η ικανότητα της Αυστραλίας να καλύψει τις ανάγκες, έχει τεθεί σε αμφισβήτηση.
Η κάλυψη της ζήτησης, θα δημιουργήσει την ανάγκη για αύξηση του ζωικού πληθυσμού προβάτων, κατά 22 εκατομμύρια, μέχρι το 2040, σύμφωνα με τον Μαρκ Μπένετ, υπεύθυνο του τμήματος για την αγροτική οικονομία, στον τραπεζικό όμιλο.
Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά τον προηγούμενο μήνα, δείχνουν σοβαρή μείωση του ζωικού πληθυσμού των προβάτων στην Αυστραλία, εξαιτίας της ξηρασίας.
Μεταξύ του 2013 και του 2015, ο αριθμός των προβάτων στη Δυτική Αυστραλία μειώθηκε κατά 20%, ενώ μείωση 31-41% καταγράφηκε στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.