Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με θέματα συζήτησης τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο παράγοντας αστάθειας, αυτή τη στιγμή στη χώρα, έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τις εντατικές συνομιλίες με τους συμπολίτες μου σε καθημερινή βάση είναι πλέον φανερό ότι βλέπουν πολύ θετικά το ενδεχόμενο της Προοδευτικής Διακυβέρνησης».
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε σκωπτικά: «Φαντάζομαι ότι, μετά την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για τα 150€ στους νέους, η διαφορά θα… εκτοξευτεί τουλάχιστον στις 15 μονάδες!» και προσέθεσε: «Μετά το “καλάθι του νοικοκυριού” και τα κουπόνια σίτισης, η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρο, το οποίο σκοπό έχει την εξαπάτηση και την υφαρπαγή της ψήφου των νέων ανθρώπων».
Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Τα μηνύματα είναι άκρως θετικά. Δεν υπάρχει ένας κλάδος, ο οποίος να δηλώνει ευχαριστημένος από τη σημερινή Κυβέρνηση. Θέλετε να πάμε στους αγρότες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν, τα τελευταία χρόνια, ούτε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος; Θέλετε να πάμε στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, οι οποίοι έμειναν με το χειροκρότημα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά από την άλλη βλέπουν με ικανοποίηση ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για μονιμοποίηση των επικουρικών και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.; Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ από πού προκύπτουν οι δημοσκοπήσεις».
Εν συνεχεία, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία απηύθυνε ένα ρητορικό ερώτημα προς τον εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. αναδεικνύοντας τις προγραμματικές συγκλίσεις των δύο κομμάτων: «Όσον αφορά την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. δεν συμφωνεί με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα; Δεν καταγγέλει ότι τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης καταλήγουν σε λίγες μόνο μεγάλες επιχειρήσεις;»
Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Οι πολίτες ρωτούν συνεχώς “τι θα κάνετε με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους”, για την οποία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει κοστολογημένη πρόταση. Ρωτούν, επίσης, “τι θα γίνει με την προστασία της α’ κατοικίας”, όπου έχουμε δεσμευτεί για την αναστολή των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών αξίας έως 300.000€, όπως και για την προστασία αντίστοιχα της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. Ακούμε για την “τρομερή ανάπτυξη της Ν.Δ.” και το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατά 40 δισ. ευρώ. Πώς είναι δυνατόν να “αναπτύσσεται” και να “ευημερεί” η οικονομία και υποτίθεται να έχουν “μειωθεί οι ανισότητες”, αλλά να αυξάνονται οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και οι πολίτες να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος;»
Μάλιστα, σχολιάζοντας το τι ζητούν οι νέοι άνθρωποι σήμερα, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Η νεολαία ζητά την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής της κας Κεραμέως, η οποία απέκλεισε και συνεχίζει να αποκλείει κάθε χρόνο 20.000 νέους ανθρώπους από την είσοδό τους σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή».
Επιπροσθέτως, σε μια αποστροφή της συζήτησης περί της αξιοπιστίας των προγραμματικών δεσμεύσεων των κομμάτων, ο κ. Σαρακιώτης ρώτησε την εκπρόσωπο της Ν.Δ. κα Ράπτη: «Στις εκλογές του 2019, μείζον ζήτημα ήταν η καταγγελία και κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο “αγώνας”, που εσείς οι Βουλευτές της Ν.Δ. θα κάνατε, για την αλλαγή της Συμφωνίας. Τί απέγινε, κα Ράπτη, ο “αγώνας” σας;» Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. απέφυγε να απαντήσει στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του κ. Σαρακιώτη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί για τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα, την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, τη στήριξη του Ε.Σ.Υ. όπως το πράξαμε την περίοδο 2015-2019 υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που σήμερα βλέπουμε να καταλήγουν σε 5-10 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ την ίδια στιγμή η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πνέει τα λοίσθια».