Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου ψήφισε τη Δευτέρα την έγκριση της τελικής της έκθεσης και των ποινικών παραπομπών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα κακουργήματα, ανάμεσά τους προτροπή-συμμετοχή σε στάση κατά των ΗΠΑ, εισηγείται επιτροπή της αμερικανικής Βουλής για την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου, όπως ονομάζεται, ψήφισε τη Δευτέρα την έγκριση της τελικής της έκθεσης και των ποινικών παραπομπών κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως σημειώνει το CNN.
Ενώ η πλήρης έκθεση δεν θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι την Τετάρτη, η επιτροπή δημοσίευσε μια σύνοψη μετά τη συνεδρίασή της.
Η περίληψη περιγράφει με εκτενείς λεπτομέρειες πώς ο Τραμπ προσπάθησε να εξουδετερώσει, να πιέσει και να καλοπιάσει οποιονδήποτε δεν ήταν πρόθυμος να τον βοηθήσει να ανατρέψει την εκλογική του ήττα – ενώ γνώριζε ότι πολλά από τα σχέδιά του ήταν παράνομα.
in.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.