Τι συνέβη και παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών 9 τουρίστες αποφάσισαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στη χιονοθύελλα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη Βάλια Κάλντα;
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα έγιναν για χάρη ενός story στα social media… Οι 9 νεαροί τουρίστες ξεκίνησαν με πέντε τζιπ από τη Μηλιά με προορισμό τη Βωβούσα, ωστόσο η χιονοθύελλα ήταν τόσο έντονη που αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή.
Στην περιοχή Σαλατούρα, η λάσπη και η ολισθηρότητα των δρόμων ακινητοποίησαν κάποια από τα οχήματά τους, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω πορεία τους.
Λίγη ώρα αργότερα έμειναν και από βενζίνη…
Οι 9 φίλοι κατέληξαν να καλέσουν το 112 περίπου στις 10 το βράδυ, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και η ΕΜΟΔΕ.
Τελικά, κατάφεραν και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο στις 4 τα ξημερώματα.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, κ. Μαυρογιώργος, σημείωσε ότι τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν την ανάγκη για μέτρα που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες όταν ενεργοποιούνται σωστικά μέσα λόγω ανεύθυνων πράξεων. Αναφερόμενος στις πρακτικές άλλων χωρών, ανέφερε ότι μια τέτοια πρακτική θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.