Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    serres dikastiria fonos3 1200x675 1 | Lamianow.gr
    Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου Αγγελου – Αναζητούν DNA και δεύτερου δράστη
    ekato | Lamianow.gr
    Αγ. Δημήτριος: Αρχηγός ομάδας χούλιγκαν ο 39χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς – “Ο ‘Θείος’ ξέρει ποιος πυροβόλησε”
    kalpi ekloges | Lamianow.gr
    Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, πώς αλλάζουν τα δεδομένα τα κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
    zoe | Lamianow.gr
    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στον Άρειο Πάγο μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και της συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα
    nosokomeio paidaki | Lamianow.gr
    Η γρίπη «στέλνει» τους άνω των 65 στο νοσοκομείο – Σταθερός ο RSV, σε ύφεση ο κορωνοϊός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΕΛΛΑΔΑ - Γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα: Ποιοι είναι οι διαβόητοι Βορ, ο νέος αρχηγός, οργάνωση και δράση

ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανή μαφία στην Ελλάδα: Ποιοι είναι οι διαβόητοι Βορ, ο νέος αρχηγός, οργάνωση και δράση

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιούλ 16, 2018 @ 14:38
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που σκορπά τον τρόμο και στη χώρα μας
Οι βασικοί νόμοι που ακολουθούν οι «εγκέφαλοι και οι βασανισμοί μέχρι θανάτου των θυμάτων τους

-Advertisement-
fitcare

Αλλαξε χέρια το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας της περιβόητης γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone («κλέφτες του νόμου»), που έχει γίνει εφιάλτης και για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας την τελευταία πενταετία, με τις επαγγελματικές εισβολές σε σπίτια, τις κλοπές, ακόμη και τους σοβαρούς τραυματισμούς των ενοίκων.

Η διαδοχή είχε αποφασιστεί πριν από μερικά χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο στα νότια προάστια της Αττικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι Γεωργιανοί μαφιόζοι κάτω από την «ομπρέλα» του τότε αρχηγού τους, ενός παραπληγικού που πλέον κρατείται στις ελληνικές φυλακές με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνη η συνάντηση είχε απασχολήσει ακόμα και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι πράκτορες των οποίων κατάφεραν να διεισδύσουν σε αυτή και να εξασφαλίσουν ακόμα και την αναμνηστική φωτογραφία που είχαν τραβήξει οι συμμετέχοντες!

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» διακρίνεται ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε τα ηνία της γεωργιανής μαφίας στην Ελλάδα σε περίπτωση που ο παραπληγικός αρχηγός έπεφτε στα χέρια της Αστυνομίας, όπως και έγινε.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

vor | Lamianow.gr

Ο νέος αρχηγός είναι αυτός που ακουμπά στο γόνατο του προκατόχου του, ο οποίος κάθεται στο αναπηρικό καροτσάκι και χαμογελά, καθώς έχει πλέον στα χέρια του το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας.

Οι ιδιαίτερα σκληροί Γεωργιανοί, που όλο και πιο συχνά απασχολούν τις Αρχές, έχουν αναδειχθεί σε υπ” αριθμόν ένα κίνδυνο για τους Ελληνες πολίτες. Οι ομάδες τους λειτουργούν στα πρότυπα της «μητρικής» ρωσικής μαφίας και δεν διστάζουν να βασανίζουν ακόμα και μέχρι θανάτου τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας σαδιστικές μεθόδους όπως η πρόκληση εγκαυμάτων με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της άγριας δολοφονίας ενός γνωστού εστιάτορα στην Υδρα, το καλοκαίρι του 2016.

Μυστήριο

Συλλέγοντας πληροφορίες από διάφορες πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. χαρτογράφησε τα μυστικά της γεωργιανής μαφίας σε μια προσπάθεια να κατανοήσει και να καταπολεμήσει τη δράση της. Ωστόσο, αν και η Ασφάλεια Αττικής και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνουν συχνά πυκνά σημαντικές ομάδες της γεωργιανής μαφίας, διαπιστώνουν πως λειτουργεί σαν τη Λερναία Υδρα, καθώς οι επικεφαλής της καλύπτουν άμεσα το κενό που δημιουργείται με νέες εγκληματικές ομάδες, τις οποίες θέτουν κάτω από την «ομπρέλα» της κεντρικής «φαμίλιας».

Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», η γεωργιανή μαφία άρχισε να αναπτύσσεται μέσα στους κόλπους της ευρύτερης ρωσικής, που αναδύθηκε δυναμικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Πολύ γρήγορα οι Γεωργιανοί κατάλαβαν πως μπορούν να διαπράττουν και μόνοι τους εγκλήματα, χωρίς να δίνουν λόγο στα μεγάλα αφεντικά της Ρωσίας. Σε πρώτη φάση, άρχισαν να δικτυώνονται στην πορνεία, στο στοίχημα και στις χαρτοπαικτικές λέσχες, ενώ παράλληλα προσέγγιζαν νόμιμους επιχειρηματίες προκειμένου να ξεπλύνουν τα μεγάλα παράνομα κέρδη τους.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η γεωργιανή μαφία επεκτάθηκε στο Ισραήλ, λόγω της μεγάλης παροικίας Εβραίων της Γεωργίας που είχαν μετακομίσει στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα. Είναι η εποχή που ξεσπά η πρώτη διαμάχη για την αρχηγία, με αποτέλεσμα να βρεθεί λύση χωρίς μεγάλη αιματοχυσία. Αυτή ήταν η συνένωση και η συνεργασία κάτω από τη «φαμίλια» Vor V Zakone, δηλαδή το μεγάλο δίκτυο συμμαχίας που είχαν δημιουργήσει οι αρχηγοί των εγκληματικών ομάδων και λειτουργούσε μέσω του κεντρικού συμβουλίου τους.

Ρώσικα κάτεργα

Οι κανόνες για τους Vor είναι απλοί. Είναι μόνο άνδρες που έχουν κάνει φυλακή και απέδειξαν ότι ακόμα και μέσα στα σκληρά ρωσικά κάτεργα δεν συνεργάστηκαν ποτέ με τις Αρχές ή με αντίπαλη μαφία. Κυρίως, δεν κάνουν ποτέ οικογένεια, διότι μοναδική τους οικογένεια είναι η μαφία και η ομάδα τους. Ενας από τους βασικούς νόμους που ακολουθούν οι αρχηγοί είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα κάνουν νόμιμη δουλειά. Τόσο απλό…

Τα τατουάζ παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Γεωργιανών μαφιόζων που ανδρώθηκαν ποτισμένοι από την υποκουλτούρα της φυλακής.

Παράλληλα, αναδεικνύουν και τη θέση τους στην ιεραρχία και, βέβαια, τον απαραίτητο σεβασμό προς το πρόσωπό τους. Τα δύο οκτάκτινα αστέρια στους ώμους δείχνουν πως ο Vor δεν έχει άλλη δουλειά και υποχρεώσεις στους ώμους του εκτός από τη λειτουργία της ομάδας του και εν γένει της μαφίας στην οποία είναι ενταγμένος.

images 3 | Lamianow.gr

Τα ίδια αστέρια, «χτυπημένα» στα γόνατα, δείχνουν πως ο άνθρωπος που τα φέρει δεν έχει γονατίσει ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε νόμιμη Αρχή, παρά μόνο στη μαφία. Τέλος, τα τατουάζ με αλυσίδα στους αστραγάλους δείχνουν τα χρόνια που έκανε ο Vor στη φυλακή, επιβάλλοντας έτσι τον σεβασμό για την «περιπέτειά» του και τον αλύγιστο χαρακτήρα του.

ΠΗΓΗ: ΕSPRESSO

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Εξαφάνισαν τους… γλάρους από το Ελσίνκι για χάρη Πούτιν και Τραμπ! Εντολή στους πολίτες: Μην κοιτάτε από τα παράθυρα, μη βγαίνετε στα μπαλκόνια!
Next Article Μήλος: Το μακάβριο εύρημα σε παραλία – Οι εικόνες που πάγωσαν μικρούς και μεγάλους!
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
11°C
Lamia
clear sky
13° _ 8°
33%
3 km/h
Τρ
11 °C
Τε
14 °C
Πε
15 °C
Πα
14 °C
Σα
10 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

serres dikastiria fonos3 1200x675 1 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου Αγγελου – Αναζητούν DNA και δεύτερου δράστη

ekato | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Αγ. Δημήτριος: Αρχηγός ομάδας χούλιγκαν ο 39χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς – “Ο ‘Θείος’ ξέρει ποιος πυροβόλησε”

kalpi ekloges | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, πώς αλλάζουν τα δεδομένα τα κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης