Στα πλαίσια αυτής της νέας φάσης που θα κρατήσει για μακρά χρονική περίοδο ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κινήσεις του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την αύξηση της παραγωγής μασκών και ειδών υγιεινής.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή.
Επεσήμανε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών και παράλληλα έδωσε έμφαση στα οικονομικά εργαλεία, επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης το πρώτο εργαλείο αφορά τα δάνεια για επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ και έκανε λόγο για πάνω από 8.000 αιτήσεις που αφορούν 1,2 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ακόμη ανέφερε πως στόχος είναι μέχρι τα μέσα Μαΐου να υπάρχει παροχή κεφαλαίου κινήσεων – εγγυοδοτικό σε κάθε επιχείρηση (με ορισμένα κριτήρια) με προϋπολογισμό.
Μέχρι τώρα στην πλατφόρμα για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έχουν εγκριθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις, ενώ ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την έναρξη δυο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας.