Γεμιστή τούρτα ζελέ: Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού χωρίς προσθήκη ζάχαρης

2 Min Read

Ελαφριά και φρουτένια αυτή η γεμιστή τούρτα ζελέ εντυπωσιάζει αμέσως.

Δροσερή, ιδανική για το καλοκαίρι, μπορούμε να την κάνουμε στη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου και να το προσθέσουμε σε κομματάκια αν θέλουμε.

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 ΛΕΠΤΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ: 5 ΩΡΕΣ + 5 ΩΡΕΣ
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ (1 φακελάκι) ζελέ φράουλας

250 ml ζεστό νερό

250 ml κρύο νερό

Για τη γέμιση:

8 φύλλα ζελατίνης

400 ml γάλα εβαπορέ

450 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ κρέμα τυριού

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κρύο νερό βουτάω τα φύλλα της ζελατίνης για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Σε άλλο μπολ ρίχνω το ζεστό γάλα εβαπορέ. Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα διαλύω μέσα στο γάλα.
  • Επιστρέφω στη σαντιγί που προσθέτω το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, τη βανίλια και τέλος το γάλα.
  • Βρέχω τη φόρμα με λίγο νερό και ρίχνω το μείγμα μέσα της.
  • Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να πήξει.
  • Αφού περάσει η ώρα το βγάζω από το ψυγείο και προσεκτικά με μια σπάτουλα το ξεκολλάω από το σκεύος.
  • Σε ένα μπολ ρίχνω το ζελέ φράουλας μαζί με ζεστό νερό και ανακατεύω να διαλυθεί.
  • Τότε προσθέτω το κρύο νερό κι ανακατεύω ξανά.
  • Ρίχνω σιγά σιγά το ζελέ μέσα στη φόρμα ανασηκώνοντας το μείγμα για να περάσει από κάτω του.
  • Μπαίνει πάλι στο ψυγείο για άλλες 5 ώρες ή όλη τη νύχτα να κρυώσει και να πήξει.
  • Βγάζω από το ψυγείο, πάλι με τη βοήθεια της σπάτουλας το ξεκολλάω από τη φόρμα και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version