Γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο

2 Min Read

Τα υλικά

  • 7 πιπεριές,για γέμισμα
  • 2 πιπεριές, ψιλοκομμένες για τη γέμιση
  • 7 ντομάτες, για….γέμισμα
  • 600 γρ. κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  • 14 κουταλιές της σούπας (πολύ…κοφτές) ρυζάκι γλασσέ
  • 7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, για τη γέμιση
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο, κατά προτίμηση……
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό…. κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή….αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για τη γέμιση
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νεράκι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με τον γνωστό τρόπο και τα τοποθετούμε στη γάστρα .Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις δύο πιπεριές, τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα σ’ ένα βαθύ και μεγάλο μπολ.
  • Την ψίχα που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες, την πολτοποιούμε στο μούλτι και προσθέτουμε την μισή στο μπολ με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Βάζουμε και τον κιμά, το ρύζι, τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές .
  • Κατόπιν, ρίχνουμε επάνω τους τη μισή πολτοποιημένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τελειώνουμε με το ζεστό (όχι καυτό) νεράκι.
  • Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο για 90 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Θα πρέπει να ελέγχουμε όμως να μη μείνουν δίχως ζουμάκι, γιατί θα το χρειαστούμε για το αβγολέμονο που θα το φτιάξουμε, χτυπώντας τα δύο αυγά και τα δύο λεμονάκια και θα το προσθέσουμε αμέσως μόλις βγει το φαγητό από το φούρνο .

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version