Υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, η σύμβαση για το έργο «Οδικό τμήμα Μπράλος-Άμφισσα του διαγωνίου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο».
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 54 μήνες από την ημέρα της σύμβασης και η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Πρόκειται για έναν δρόμο συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ. που αποτελεί τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο και θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, επτά γέφυρες και έξι ισόπεδους κόμβους.
Ειδικότερα, αφορά στην κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα.
Ο διαγώνιος οδικός άξονας Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό, φέρνοντας ουσιαστικά και πρακτικά πιο κοντά τη Νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, καθώς η χιλομετρική απόσταση και ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθούν εξαιρετικά.
Σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας, το Μπράλος-Άμφισσα αναμένεται να κάνει πιο ασφαλή τη διαδρομή και να μειώσει σημαντικά την απόσταση και το χρόνο κάνοντας ευκολότερη την καθημερινότητα για πάρα πολλούς πολίτες.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:
«Η υπογραφή της σύμβασης για το Μπράλος-Άμφισσα αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο που θα συνδέσει την ελληνική Περιφέρεια και θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή μας, στον τόπο μας, και θα μείνει κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Πρακτικά, θα συνδέσει τη Νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, μειώνοντας σημαντικά τη χιλιομετρική απόσταση και το χρόνο ταξιδιού.
Το Μπράλος-Άμφισσα αναμένεται να κάνει πιο ασφαλή τη διαδρομή τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.
Θα δώσει πρόσθετη αναπτυξιακή διάσταση στον τόπο μας, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Λαμια ως διαμετακομιστικό κέντρο πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής κλίμακας.
Θα ενισχύσει τις οικονομικές προοπτικές της Φθιώτιδας και των γειτονικών νομών και θα προσφέρει νέες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενισχύοντας τη θέση της περιοχής μας ως πόλο έλξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».