Την έντονη ανησυχία αλλά και την αγανάκτησή του εξέφρασε μέσω του Lamia Polis 87.7 ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, αναφερόμενος στην παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργών της Ρόδου για τον χειρισμό της υπόθεσης του κυκλώματος της Πολεοδομίας.
Ο κ. Δούμας έκανε λόγο για μια «βαρύτατης μορφής παρέμβαση» που, όπως τόνισε, θέτει εν αμφιβόλω το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των δικαστών στην ανεπηρέαστη κρίση.
«Η δικαστική κρίση, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, ελέγχεται μόνο μέσα από τις προβλέψεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ποτέ μέσω πειθαρχικών διαδικασιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Λαμιώτης νομικός επισήμανε ότι τόσο οι δικαστές όσο και οι εισαγγελείς πρέπει να λειτουργούν με νηφαλιότητα και πλήρη ανεξαρτησία, χωρίς τον φόβο ή τη σκιά πειθαρχικών διώξεων:
«Ο δικαστής έχει το προνόμιο της ελεύθερης κρίσης. Δεν μπορεί να λειτουργεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη πειθαρχικών παρεμβάσεων, ούτε να επηρεάζεται από το κοινωνικό ή πολιτικό κλίμα», σημείωσε.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Στη δικαιοσύνη πρέπει να ασκείται έλεγχος αυτό πιστεύω πως είναι λογικό και σωστό.