Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία κρατουμένου μέσα στις Φυλακές Δομοκού, ένα από τα πιο αυστηρά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο γραφείο του αρχιφύλακα, παρουσία τριών βαρυποινιτών, με τις συνθήκες να παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες και την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Στον Lamia Polis 87,7 μίλησαν για την υπόθεση ο Σταύρος Μπαλάσκας και ο Γιώργος Καλλιακμάνης, εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς για όσα έχουν γίνει γνωστά.
Σταύρος Μπαλάσκας: «Δεν κολλάνε πολλά πράγματα»
Ο Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτήρισε εξαρχής το περιστατικό «περίεργο» και «παράξενο», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τρεις βαρυποινίτες, «τρία βαριά χαρτιά», όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί στο γραφείο του αρχιφύλακα.
«Δεν μιλάμε για μια τυπική φυλακή. Ο Δομοκός είναι ιδιαίτερη φυλακή», τόνισε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας θα έπρεπε να είναι αυξημένα και απολύτως ελεγχόμενα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα του όπλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το όπλο ανήκε στον αρχιφύλακα ή αν εισήχθη παράνομα στον χώρο. «Αν έχεις τρεις βαρυποινίτες και εκτεθειμένο όπλο πάνω στο γραφείο, αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό», ανέφερε.
Ο ίδιος αμφισβήτησε ευθέως το σενάριο σύμφωνα με το οποίο ένας κρατούμενος επιχείρησε να σκοτώσει τον αρχιφύλακα και τελικά πυροβολήθηκε από άλλον συγκρατούμενό του που φέρεται να του άρπαξε το όπλο. «Κάτι δεν μου πάει καλά. Αν του άρπαξε το όπλο, δεν μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας εύλογες απορίες για τη διαχείριση της κατάστασης.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, από όσο γνωρίζει, σε τέτοιου τύπου σωφρονιστικά καταστήματα οι υπάλληλοι δεν φέρουν υπηρεσιακά όπλα επάνω τους, αλλά αυτά φυλάσσονται σε οπλοβαστούς. «Αν ισχύει ότι υπήρχε όπλο στον χώρο, πρέπει να απαντηθεί πώς βρέθηκε εκεί», σημείωσε.

Ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με έμπειρους αξιωματικούς, οι οποίοι θα ακολουθήσουν όλη την προβλεπόμενη διαδικασία: αυτοψία, συλλογή στοιχείων, καταθέσεις και προανάκριση. «Ας αφήσουμε τη διαδικασία να τρέξει και να δούμε πού θα μας πάει», κατέληξε.
Γιώργος Καλλιακμάνης: «Δεν μπορεί αυτό να θεωρείται κανονικότητα»
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης έκανε λόγο για «πολύ περίεργο περιστατικό» και «δολοφονία μέσα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας».
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τρεις κρατούμενοι βρέθηκαν στο αρχιφυλακείο, μεταξύ των οποίων και ο Αλκέτ Ριζάι. Ένας εξ αυτών φέρεται να μετέφερε περίστροφο και να αποπειράθηκε να πυροβολήσει τον αρχιφύλακα, με άλλον κρατούμενο να παρεμβαίνει και να τον πυροβολεί.

«Το πρώτο ερώτημα είναι πώς μπήκε το όπλο μέσα. Για να πάει ένας κρατούμενος στο αρχιφυλακείο, πρέπει να περάσει από έλεγχο, από X-Ray και από ανιχνευτή μετάλλων», επισήμανε, τονίζοντας ότι προβλέπεται συγκεκριμένο πρωτόκολλο.
Έθεσε επίσης το ζήτημα της ταυτόχρονης παρουσίας τριών βαρυποινιτών στο γραφείο του αρχιφύλακα και αναρωτήθηκε αν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη στον χώρο. «Κάνετε εύλογα ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν με τη λογική», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καλλιακμάνης επεσήμανε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλαπλές δολοφονίες μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και περιστατικά εντοπισμού ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και όπλων. «Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα. Δεν μπορεί η κοινωνία να ανέχεται τα πάντα», υπογράμμισε.
Την έρευνα, όπως ανέφερε, διενεργεί η Ασφάλεια με τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ, όπως είπε, υπάρχουν πολλά κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την προανάκριση
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Μπαλασκας θα στεισει το παραμηθη
Είναι για γέλια η υπόθεση…απλά ήθελαν να τον εξαφανίσουν.τώρα πως μπήκε και πως βγήκε,περσινά ξινά σταφύλια!!