Μια ανάσα πριν το Lockdown, την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και του απόλυτου περιορισμού, που θα ισχύσει από αύριο το πρωί σε όλη την χώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και έχοντας στο πλευρό τους τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο, όργωσαν την περιοχή της Λοκρίδος Φθιώτιδος , υλοποιώντας το πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού: «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, χάρισαν δύναμη, ενίσχυση και κουράγιο σε 70 οικογένειες της ορεινής και πεδινής Λοκρίδος, οι οποίες ζουν στο όριο της φτώχειας, χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα, αλλά και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι η Εκκλησία βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε στιγμές δοκιμασίας και σε αυτά τα μέλη του ποιμνίου της, που ζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα αστικά κέντρα και εν προκειμένω από την Λαμία.
Η σημερινή προσφορά, 64 γεύματα για κάθε οικογένεια, συνολικά 4.480 μερίδες φαγητού, εκτός από οικονομική και υλική ενίσχυση, ήταν ένα δυνατό ψυχολογικό στήριγμα, εν όψει μάλιστα της δοκιμασίας, που ξεκινά από αύριο και θα πλήξει ιδιαίτερα τους πτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, από καρδίας ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, για την ενεργή στήριξη στο κοινωνικοπρονοιακό έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ανέφερε ότι: «αυτές οι δράσεις αγάπης, ενίσχυσης και στοργής θα συνεχιστούν και σε άλλα μέρη της Φθιώτιδος, ακόμη περισσότερο σε τούτες τις δύσκολες μέρες του περιορισμού για την έστω και μικρή ανακούφιση των ενδεών αδελφών μας».

«Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μας μόνο του. Θα περάσουμε την δυσκολία όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Συμεών.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης και τον κ. Ιωάννη Μασούτη για την στήριξή του στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με την σειρά του, μετέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και σε όλους τους ωφελούμενους, τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ετόνισε ότι,
«Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα βρίσκεται ενεργά πάντοτε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενισχύοντας τις σημαντικές κοινωνικοπρονοιακές της παρεμβάσεις, καθώς επίσης, θα συνεχίσει την στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι ώστε και σε αυτές τις εποχές τις τόσο δύσκολες και οριακές, όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, να στηριχθούν από το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στηρίζει τους πτωχούς και εμπερίστατους ανθρώπους και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και δυσκολία», τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΟΥΓΚΑ. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ. ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ…
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/40344-kuthiron-se-prothupourgo-mi-mas-anagkazete-na-elthoume-se-anoikti-sugkrousi-mazi-sas?fbclid=IwAR0S7LKR_JYvKCQkf8m8kZWLIjWhSPd34-_Ji-Dve2j9Uk2v4Mo4btlW2AU