Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    pispi | Lamianow.gr
    Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της πρώτης της κόρης, Τζωρτζίνας
    koropi | Lamianow.gr
    Κορωπί: Συνελήφθη ένας 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός
    dikigoros | Lamianow.gr
    Πώς ξάφριζε τα θύματα των πλειστηριασμών ο «αδίστακτος» δικηγόρος: «Έχασα το σπίτι μου και 15.000» – Πόσα έβαλε στην τσέπη
    tzogos | Lamianow.gr
    Παράνομος τζόγος: Στα 1,7 δισ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος – Ερχεται σ/ν με βαριές καμπάνες
    bloko | Lamianow.gr
    Mαξίμου: Δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, αφού οι αγρότες δεν συμφωνούν σε κοινή εκπροσώπηση
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
    vania | Lamianow.gr
    «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βάνια Ντρκούσιτς» γράφουν στη Ρωσία
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Φθιώτιδα: “Φρένο” στο κυνήγι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών! / Η απόφαση…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φθιώτιδα: “Φρένο” στο κυνήγι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών! / Η απόφαση…

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 30, 2019 @ 8:27
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Με απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας που κοινοποιήθηκε στα κατά τόπους δασαρχεία απαγορεύεται  λόγω του έκτακτου μετεωρολογικού δελτίου που βρίσκεται σε ισχύ στην Π.Ε Φθιώτιδας το κυνήγι!

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Η διάταξη έχει εφαρμογή από 24 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλους της κυνηγετικής περιόδου 2019 – 2020 και αφορά, όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας, ότι όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα απαγορεύεται η θήρα…

 

Διαβάστε παρακάτω την σχετική απόφαση

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ
θΕΜΑ: «Απαγόρευση Θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Φθιωτιδας ,κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2019-2020»

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη: 

 

  • Tις διατάξεις:  

 

  • Του άρθρου 258 παρ.3 (εδάφιο στ΄) και 5 του Ν.Δ. 86/69 (ΦΕΚ 7/Α΄/69)”Περί Δασικού κώδικα΄΄, όπως αντικαταστάθηκαν με τις Δ/ξεις των παρ. 2 & 3 του άρθρου 7 του Ν. 177/75 (ΦΕΚ 205/Α΄/75)΄΄Περί αντικαταστάσεως και συμπληρώσεως Δ/ξεων τινών του Ν.Δ.86/69 κ.λ.π.΄΄
  • Του άρθρου 1 του Π.Δ. 94/93 (ΦΕΚ 40/Α΄/93 ΄΄Καθορισμός αρμοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό και τις περιφεριακές αρχές κ.λ.π.΄΄                                                                                    
  • Του Ν. 2503/97 (ΦΕΚ 107/Α΄/97) ΄΄Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας κ.λ.π.΄΄  
  • Του Ν. 2647/98 (ΦΕΚ 237/Α΄/98)”Μεταβίβαση  αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες κ.λ.π.”
  • Του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87/Α΄/10) “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης” άρθρο 280 παρ.Ι και VΙ ΄΄Αρμοδιότητες Αποκεντρωμένης Διοίκησης΄΄ 
  • Του Π.Δ. 138/10 (ΦΕΚ 231/Α΄/2010) «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θ.-Στ.Ε.»                                           

 

  • Την υπ’αριθ. 414985/29-11-85 (ΦΕΚ 757/Β΄/85) Κ.Υ.Α. του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Αναπλ. Υπ. Γεωργίας «Μέτρα διαχείρισης της άγριας πτηνοπανίδας» όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με τις υπ’αριθ. 366599/16-12-96 (ΦΕΚ 1188/Β΄/96), 294283/23-12-97 (ΦΕΚ 68/Β΄/98) & 87578/703/06-03-07 (ΦΕΚ 581/Β΄/07) οι οποίες εκδόθηκαν κατ’επιταγή, της με  αριθ. 79/409/02-04-79/ΕΟΚ οδηγία της Ε.Ε. «περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών») Κ.Υ.Α. των Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας.          
  • Την αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103/01-09-10 (ΦΕΚ. 1495/Β΄/10) Κ.Υ.Α. των Υπ. Οικονομικών – Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας – Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής «Καθορισμός μέτρων και διαδικασιών για τη διατήρηση της άγριας ορνιθοπανίδας κ.λ.π.»,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αρ.Η.Π.8353/276/Ε103/23-02-2012 (ΦΕΚ 415/Β/2012)απόφαση.                            
  • Την αριθ. 90227/185/14-01-03 Δ/γή του Υφυπουργού Γεωργίας «περί απαγορεύσεων σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών».
  • Την αριθ.71082/539/5-8-2019 (ΦΕΚ 3137/Τ.Β΄/2019)Απόφ.ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/ «Ρυθμίσεις Θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020 και ΦΕΚ 3262/Β’/2019 Διορθώσεις σφαλμάτων».
  • Την αριθ. Οικ.6985/85797/2017(ΦΕΚ 2003/Β΄/2017) απόφαση Συντονιστή Α.Δ.Θ.Σ.Ε. «Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής κλπ» .
  • Την ανάγκη προστασίας όλων των ειδών της άγριας πανίδας στο Ν. Φθιώτιδας έναντι των ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης,παγετοί,κλπ) που μπορεί να εκδηλωθούν στην περιοχή μας και κατά τη διάρκεια των οποίων μειώνεται σημαντικά η αμυντική ικανότητα των θηραμάτων και καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη τη διαβίωσή τους εντός των βιοτόπων τους. 

 

                                                                   

-2- Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητάς μας (περικλείεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας) κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2019-2020  σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.                                                                                                                  

   Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 86/69 & 996/71, του Ν. 177/75, της αριθ. 414985/29-11-85 Κ.Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103/01-09-2010,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όμοιας.

    Η εφαρμογή και η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας,των Κυνηγετικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο Πολίτη. 

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού .

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στο φύλλο της κυβερνήσεως και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2019-2020.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με Ε.Σ.Α.Δ.Θ.Στ.Ε. ο Διευθυντής Δασών Φθ/δας 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

1.Εθνικό Τυπογραφείο(για Δημοσίευση)                                   Ανδρέας Παπανδρέου

Καποδιστρίου 34                                                                          Δασολόγος

  Τ.Κ. 104 32 – Αθήνα

Α. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

1.Δασαρχεία Λαμίας-Αταλάντης Σπερχειάδας 

                  Εδρες τους

(Για την ευρεία δημοσίευση και ενημέρωση 

Των Κυνηγετικών Συλλόγων περιοχής των)

Β. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.Υπουργείο  Περιβάλλοντος & Ενέργειας                                                                                                                                                                               

    Γενική Δ/νση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος

    Δ/νση Διαχείρισης Δασών 

    Τμήμα Διαχ/σης Αγριας Ζωής & Θήρας

    Τερμα Αλκμάνος – 115 28-ΙΛΙΣΙΑ- ΑΘΗΝΑ

  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας

    Γενική Δ/νση Δασών & Αγρ. Υποθέσεων

    Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών

    Τσιμισκή 5 – 41332 ΛΑΡΙΣΑ

  1. Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε.

    Ερμού & Φωκίωνος 8

    Τ.Κ. 105 63 – ΑΘΗΝΑ

  1. Αστυνομική Δ/νση Ν. Φθ/δας- Ενταύθα
  2. Λιμεναρχείο Στυλίδας  Τ.Κ. 353 00 – ΣΤΥΛΙΔΑ
  3. Δ/νσεις Δασών όμορων Νομών

   (Εύβοιας-Βοιωτίας-Φωκίδας-Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας

     Μαγνησίας-Λάρισας & Καρδίτσας)

                                   ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

7.Υπαλλήλους  της Υπηρεσίας μας

ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΘήραΚυνήγι Π.Ε ΦθιώτιδαςΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article 1 15 scaled 1 | Lamianow.gr Ζηνοβία: Ντύθηκε στα λευκά και η ορεινή Φωκίδα [εικόνες & βίντεο]
Next Article mpardas 20 | Lamianow.gr “Καυτές” εκπτώσεις ως και… 80% στο BARDAS – Mens Fashion, στην Βύρωνος 8!
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
2°C
Lamia
overcast clouds
2° _ 2°
75%
4 km/h
Δε
5 °C
Τρ
10 °C
Τε
13 °C
Πε
14 °C
Πα
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

via | Lamianow.gr
TOP STORIESΕΥΒΟΙΑ

Εφιάλτης για 37χρονη εκπαιδευτικό στην Εύβοια: Στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Photo 1768166823089 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Καιρός: Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού / που χιονίζει στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Sourgiadakis manolis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη στη Λαμία : Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Σουργιαδάκης – είχε χάσει τον αδελφό του το 2019

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης