Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας Γεώργιο Βλαχώνη τις μονάδες οστρακοκαλλιέργειας στον Μαλιακό κόλπο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.
Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων μεταξύ άλλων αποτελούν και η αδειοδότηση και ο έλεγχος λειτουργίας υδατοκαλλιεργειών, η εισήγηση για έκδοση αποφάσεων προέγκρισης μίσθωσης θαλάσσιων εκτάσεων για υδατοκαλλιέργειες (ιχθυοκαλλιέργειες και οστρακοκαλλιέργειες) και η έκδοση αποφάσεων μίσθωσης θαλασσίων εκτάσεων και χορήγησης άδειας λειτουργίας σε υδατοκαλλιέργειες.
Αναφορικά με τις οστρακοκαλλιέργειες, κατά την επιλογή της θαλάσσιας έκτασης στην οποία πραγματοποιείται η καλλιέργεια οστράκων εξετάζεται, μεταξύ άλλων, ο βαθμός καθαρότητας της θάλασσας, η ύπαρξη θαλάσσιων ρευμάτων και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού.
Η οστρακοκαλλιέργεια αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Μασκα ουτε λογος και εχει θεση ευθυνης ο κυριος…
Είναι γιά να προσλάβει ανεμπόδιστα το θαλασσινό ιώδιο.. Ξέρει τι κάνει !